20.09.2023

FÆNGSLET præsenterer nervepirrende efterårsferie for voksne

FÆNGSLET i Horsens udvider efterårsferiens uhyggelige arrangementer og lancerer nu tre unikke aftenevents for voksne i efterårsferien. De tre aftener udforsker frygt og spænding gennem fascinerende talks, en særlig filmaften og rappelling by night.

Efterårsferien nærmer sig og FÆNGSLET har i år en række nervepirrende overraskelser i ærmet for unge og voksne. Fra den 17. til den 19. oktober kan besøgende opleve tre aftenevents fyldt med spænding, når FÆNGSLET inviterer til talks om gys, rappelling by night og en unik filmaften i Arresten.

FÆNGSLET, der hvert år inviterer børnefamilier til aktiviteter i efterårsferien, udvider nu arrangements-repertoiret til at inkludere et mere modent publikum, der leder efter spændingsfyldte oplevelser.

"Vi glæder os enormt meget til at byde et mere modent segment inden for murene til helt nye ferieoplevelser. Vi gør meget ud af at tilbyde oplevelser til folk i alle aldre, og nu er tiden inde til at skabe nogle nye voksen-arrangementer med gys og spænding i tråd med vores Halloween-aktiviteter for børnefamilier," siger FÆNGSLETs eventchef Heine Nielsen Kofoed.

Tirsdag - Talks: Hvorfor elsker vi gys?
Nysgerrige sjæle og horrorfans kan glæde sig til at opleve tankevækkende talks med horrorforfatter, A. Silvestri, samt de anerkendte forskere Mathias Clasen og Marc Malmdorf Andersen fra Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet. De vil dykke ned i mysteriet bag, hvorfor vi elsker at blive skræmte, og hvordan horror påvirker vores frygtfaktor. Som en ekstra bonus vil deltagerne få chancen for at teste sine egne grænser i adrenalinfremkaldende aktiviteter, hvor de kan måle deres frygt-score og teste deres morbide nysgerrighed.

Læs mere om den frygtindgydende aften i Vestsalen lige her. 

Onsdag - Rappelling by Night:
FÆNGSLET tager bogstavelig talt efterårsferien til nye højder, når modige gæster får en unik mulighed for at rappelle ned langs fængselsmuren i aftenmørket. Gæsterne kan opleve den historiske bygning fra en helt ny vinkel, når de firer sig ned fra 4. sals højde og mærker adrenalinen pumpe. Rappelling by Night arrangeres i samarbejde med CoastZone og aldersgrænsen er minimum 12 år.

Læs mere om den hæsblæsende aktivitet her. 

Torsdag - Unik filmaften i Arresten:
For første gang nogensinde vises fængselsfilmen 'R' på FÆNGSLET, hvor den er filmet. Arresten omdannes til en biograf og viser filmen på det store lærred, så gæster kan fordybe sig i filmens intense atmosfære velvidende, at den er skabt, lige hvor de sidder. Helt eksklusivt introduceres filmen af medvirkende skuespiller og fængselsbetjent Kim Winther, der med sin erfaring som betjent i Horsens Statsfængsel tilfører aftenen en ekstra dimension.

Filmen "R" kaster lys på livet bag murene og er instrueret af den talentfulde Michael Noer, som er aktuel med DR-serien "Huset", hvilken Kim Winther også spiller med i, og som ligeledes omhandler livet og kulturen i et fængsel. Aldersgrænsen til arrangementet er minimum 15 år. 

Læs mere om den unikke biografoplevelse lige her. 

De tre nye events er i overensstemmelse med FÆNGSLETs vision om at fremme fællesskab og personlig forandring.

"Arrangementerne byder ikke kun på underholdning; de kan også gøre os klogere på os selv. Talks om gys og de tilhørende aktiviteter giver os indblik i vores forhold til frygt og vores egne reaktioner. Rappelling repræsenterer ikke blot en fysisk udfordring, men symboliserer også vores evne til at flytte egne grænser. Filmvisningen giver, ud over den unikke "on location"-oplevelse, en større forståelse af de udfordringer og forandringer, mennesker kan gennemgå i en fængselsverden indenfor murene - omend man kun er der for en stund," siger Heine Nielsen Kofoed.

Årets efterårsferie giver altså unge og voksne en helt ny mulighed for at udforske fængslets mørke og mystiske atmosfære på en sjov og spændende måde. Igen i år vil der være uhyggelige familieaktiviteter på programmet, så i dagstimerne vil det være muligt at prøve kræfter med græskarudskæring, lave seje tricks i skatehallen eller bryde ud af Locked Escape Room.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG