04.10.2022

Vestsalen vinder yderligere to arkitekturpriser

FÆNGSLETs Vestsalen vinder to priser til Horsens Kommunes Arkitekturpris 2022.

Vestsalen set udefra om aftenen med fængslet oplyst i lyserøde nuancer

For mindre end en måned siden blev Vestsalen på FÆNGSLET hædret med den prestigefyldte Renoverprisen, og nu har den unikke sal netop vundet yderligere to priser til Horsens Kommunes Arkitekturpris 2022.

Vestsalen vandt for både 'Bedste renovering eller transformation' og 'Publikumsprisen' ved mandagens prisuddeling.

”Smilene er meget store hos os lige nu. Det er en stor anerkendelse og et skulderklap til hele FÆNGSLETs tranformation,” siger FÆNGSLETs direktør Astrid Søes Poulsen.

Til prisoverrækkelsen i Sønderbro Kirke, blev der først uddelt priser i fem kategorier herunder 'Bedste renovering eller transformation', som Vestsalen vandt. Derefter kom turen til Publikumsprisen "folkets pris", hvor alle og enhver har haft mulighed for at stemme på de 20 nominerede via Horsens Folkeblads hjemmeside. Også her løb FÆNGSLET med sejren.

”Det er simpelthen så stort. Det er helt afgørende for FÆNGSLET, at byen bakker op om stedet og alt det, der sker her, og det viser Publikumsprisen os, at byen gør,” siger Astrid Søes Poulsen.

"Med Vestsalen er der lavet et kirurgisk præcist indgreb, som arkitektonisk og funktionelt løfter hele stedet og styrker hele Horsens. FÆNGSLET har nu løftet sig helt op på både den nationale og internationale scene både i forhold til funktionalitet for konferencer og oplevelsescenter, men også arkitektonisk."

Horsens Kommunes Arkitekturpris

Et rum til nye oplevelser, der styrker Horsens
Vestsalen er opført i et samarbejde mellem Fonden FÆNGSLET og blandt andre CUBO og CASA, som også var tilstede til prisuddelingen og til at høre dommerkomiteens begrundelse for prisoverrækkelsen til Vestsalen. Komiteen sagde blandt andet:

"FÆNGSLET er et varemærke, ikke bare for Horsens, men for hele regionen. Med Vestsalen er der lavet et kirurgisk præcist indgreb, som arkitektonisk og funktionelt løfter hele stedet og styrker hele Horsens. FÆNGSLET har nu løftet sig helt op på både den nationale og internationale scene både i forhold til funktionalitet for konferencer og oplevelsescenter, men også arkitektonisk."

 "FÆNGSLET skaber med projektet nye rum til oplevelser og er lykkedes med et projekt i flotte materialet og af meget høj kvalitet. Et projekt, som forventes at patinere smukt og sikrer muligheden for FÆNGSLETs hverdagsliv og fest i mange, mange år."

Den spektakulære sal stod færdig for et år siden, og har siden huset konferencer, koncerter, awardshows, messer og festivaler. Og det er ikke kun dommerkomiteen, der roser salen. Til de mange arrangementer oplever FÆNGSLET også en positiv respons.

”Vi hører typisk fra de besøgende, at de får en wauw-oplevelse, når de træder ind i rummet. Den unikke arkitektur og særlige historie, hvor nyt møder gammelt, bjergtager folk,” siger Astrid Søes Poulsen.

Repræsentanter fra både FÆNGSLET, CUBO og CASA tog imod de to priser til prisoverrækkelsen mandag eftermiddag, hvor FÆNGSLET blev den helt store vinder.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG