30.03.2023

2022: Besøgsrekorder, flere events og helt nye oplevelser

2022 blev et år spækket med arrangementer på FÆNGSLET. Til trods for et stille første kvartal kom der for alvor gang i arrangementer, besøgstal og helt nye oplevelser.

Vestsalen set udefra om aftenen med FÆNGSLET oplyst i lyserøde nuancer

En fyldt eventkalender, det næsthøjeste besøgstal i museets historie, en vækst på 30% for møder og konferencer, flere overnattende gæster og helt nye aktiviteter som escape rooms og fodboldgolf. De mange aktiviteter fik FÆNGSLET ud af 2022 med et overskud på 310.000 kroner efter et udfordrende år med coronanedlukning og energikrise.

”Vi betragter det som fuldt og helt tilfredsstillende. Til trods for store udfordringer har vi haft et år med et højt aktivitetsniveau og tilføjet helt nye oplevelser til paletten. Det er de parametre, vi måler os på, da vi er sat i verden for at skabe oplevelser,” siger FÆNGSLETs bestyrelsesformand Henning Nørbæk.

Rekordmange gæster i Fængselsmuseet og til events

Både FÆNGSLETs arrangementer og Fængselsmuseet var velbesøgt i 2022. Fængselsmuseet tog imod 74.000 gæster, det næsthøjeste antal siden museets åbning for 10 år siden. 10-året blev også fejret med et jubilæumsarrangement for hele byen og en ny udstilling. Museet blev i 2022 også tildelt prædikatet »Travellers Choice« på verdens største rejsehjemmeside Tripadvisor.

FÆNGSLET satte ny rekord til julemarkedet Jul på FÆNGSLET med et samlet besøgstal på 37.000. FÆNGSLET bød også velkommen til helt nye aktiviteter med tv-successen Locked Escape Room, en 14-hullers fodboldgolfbane og den nye heavy musikfestival Jailbreak. Endagsfestivalen var en ny stor satsning af Live Nation og Horsens and Friends, som allerede i 2023 bliver udvidet til en todagesfestival.

”Vi er rigtig glade for, at der er blevet taget så godt imod de nye oplevelser, vi åbnede op til i 2022. Både de nye aktiviteter og events og de årligt tilbagevendende bragte masser af liv og besøgende hertil hele året rundt,” siger direktør for FÆNGSLET Astrid Søes Poulsen.

Eventkalenderen i 2022 var også fyldt med oplevelser såsom musikfestivalen Wall of Sound og Middelalderfestivalen, som FÆNGSLET igen kunne huse efter den lange Corona-nedlukning.

Koncerten med Sting trak også mange gæster, og det samme gjorde sig gældende for Krimimessen, Prison Ink, Verdensballetten, Teaterfestivalen, Beers Behind Bars og Halloween.

Vækst i møder og konferencer samt en vindende Vestsalen

Tusindvis af både private gæster og erhvervsgæster lagde vejen forbi FÆNGSLET sidste år – og møde- og konferenceområdet havde en vækst på 30% i forhold til niveauet fra 2019, som var FÆNGSLETs seneste normale forretningsår siden corona.

2022 blev også året, hvor FÆNGSLET gennem hele året for alvor kunne afvikle en bred vifte af arrangementer i den nyopførte event- og konferencesal Vestsalen. Mange store konferencer, produktfremvisninger, TV shows, fester, messer og foredrag blev levendegjort i salen. Tilmed blev Vestsalen hædret med den prestigefyldte Renoverprisen for Danmarks bedste renovering og vandt yderligere to lokale arkitekturpriser.

”Vi har haft et flot konferenceår og et flot opstartsår for Vestsalen, hvilket vi er meget stolte af. Samtidig er vi enormt opløftede over, at vores visioner med Vestsalen og den fortsatte transformation af FÆNGSLET er blevet anerkendt med så fornemme priser, siger Henning Nørbæk.

Stor aktivitet i alle forretningsben

Overnatningsstedet SleepIn og erhvervsudlejen på FÆNGSLET klarede sig også godt i 2022 og begge forretningsben har haft højere belægningstal end hidtil.

Til trods for flere økonomiske udfordringer i form af corona-nedlukning, energikrise og inflation samt det første fulde driftsår med Vestsalen har FÆNGSLET formået at skabe et højt aktivitetsniveau på alle områder, derfor er det en stolt direktør, der gør 2022 op:

”Der har været en positiv udvikling og stor aktivitet i alle FÆNGSLETs fem forretningsben, så vi er nået flot i mål. Det er bestemt også et stort skulderklap til vores dygtige medarbejdere og mange dygtige samarbejdspartnere,” siger Astrid Søes Poulsen.

Menneskemængde til Horsens Middelalderfestival på FÆNGSLET
Sting optræder på FÆNGSLET i Horsens
Horsens' Borgmester Peter Sørensen til Fængselsmuseets 10 års jubilæum
Publikum kaster armene i vejret til Jailbreak på FÆNGSLET i Horsens
Gåseparade til Jul på FÆNGSLET i Horsens
Deltagere i finalen i tv-programmet Nybyggerne til TV2 i Vestsalen på FÆNGSLET
Produktfremvisning af biler i Vestsalen på FÆNGSLET i Horsens
Konferencegæster til workshop i Vestsalen
Fodboldgolfbane på FÆNSGLET i Horsens set oppefra
Dør ind til Escape Rooms med Locked FÆNGSLETs logo

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG