07.11.2022

Populært julemarked på FÆNGSLET udvider

Det store julemekka Jul på FÆNGSLET åbner med endnu flere boder, når det løber af stablen den 11.-13. og 18.-20. november.

Gåseparade til Jul på FÆNGSLET

Jul på FÆNGSLET har de tidligere år været så stor en succes, at julemarkedet i år udvider med endnu flere boder, når FÆNGSLET byder på julestemning hele to weekender i træk den 11.-13. og 18.-20. november.

"Vi glæder os til at tage imod en masse gæster og bringe dem i ægte julestemning med flere boder og bedre plads. Vi har rykket rundt, så standende er mere spredt ud på grunden i år," siger kultur- og eventleder på FÆNGSLET Nana Renée Andersen.

Til julemarkedet kan man gå på opdagelse i flere end 200 boder med alt fra julepynt til kunsthåndværk, hilse på julemanden, tage årets julefoto ved selfie-julevæggen og selvfølgelig spise æbleskiver, risengrød og brændte mandler.

Flere madoplevelser og helt ny julesnaps
Opskriften på et hyggeligt julemarked består især af lækker mad, og det kommer der til at være endnu mere af til årets julemarked. Der vil være flere madboder og et større udvalg, så gæster kan krydre dagen med alt fra burgere og pandekager til lækre veganske og glutenfri retter.

"Vi har sørget for endnu flere madboder i år, så er der noget for enhver smag. Der er jo intet, der siger jul så godt som saftige smagsoplevelser og lækre godter," siger Nana Renée Andersen.

FÆNGSLET lancerer igen i år en ny julesnaps i samarbejde med Snapsogurter.dk, som kun kan købes til markedet.

"Til en god jul hører julesnaps, derfor har vi sammen med vores gode samarbejdspartner udviklet en helt ny af slagsen, som vi glæder os til at lancere til julemarkedet," siger Nana Renée Andersen.

Gåseparade er tilbage som tilløbsstykke
I år vender den populære hollandske gåseparade tilbage, som er kendt for at brede smil på gæsternes læber.

"Gåseparaden er jo et lidt skørt indslag, men vores gæster er vilde med dem. På en måde er de blevet vores julemaskotter, så det bliver fantastisk at have dem tilbage igen!" siger Nana Renée Andersen.

Alle seks dage er der oplevelser for både store og små - tag en spadseretur langs den hyggelige juleallé med telte og bålfade, besøg vinterlandskabet, prøv en tur i hestevognen, tag et hvil i den kæmpe snemand, kør en tur i juletoget eller oplev drillenisserne fra Komediehuset.

Julegaveidéer til selv dem, der har alt
Traditionen tro findes alle de hjemmelavede sysler i Snedkeriet og i år også i Gymnastiksalen. I Magasinet og i Vestsalen kan man boltre sig i et hav af gaveidéer inden for design, kunsthåndværk og brugskunst. Også på udendørsområderne er der masser af inspiration til årets julegave.

"Vi lover, at man både kan finde noget til både bedstemor, barnebarn og manden, der har alt," siger Nana Renée Andersen.

Det er også muligt at se en række af de gamle fængselsceller, som er pyntet op med julepynt fra Horsens Museums Fængselssamling. For en særpris på 75 kr. kan man opleve hele det julepyntede Fængselsmuseum ved fremvisning af entrébillet til Jul på FÆNGSLET.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG