30.11.2022

Ásgeir gæster Vestsalen med stærke nye sange

Den internationalt hyldede islandske folkpop-sanger giver koncert i den prisvindende Vestsal på FÆNGSLET i Horsens den 4. marts 2023 med sangene fra sit stærke, spritnye album ”Time on My Hands”.

Musikeren Asgeir

Selvom Ásgeir kun lige har rundet 30, har han for længst sat et stort og varigt aftryk i islandsk musikhistorie. Det er nemlig allerede ti år siden, at han udsendte debutalbummet, ”Dýrð í dauðaþögn”, der i dag knejser stolt fra tronen som det bedst sælgende debutalbum i Islands imponerende musikhistorie foran giganter som Björk og Sigur Rós – eftersigende ejer hver 10. islænding albummet!

Debuten blev genudgivet i 2014 med titlen ”In the Silence” med engelske tekster af den amerikanske singer-songwriter John Grant og sendte Ásgeir ud på en omfattende verdensturné med 300 koncerter på bare to år. ”In the Silence” udkom på det legendariske engelske pladeselskab One Little Indian (nu One Little Independent), der har udgivet alle hans efterfølgende album internationalt.

Opskriften på Ásgeirs succes er klassiske sangskriverdyder med inspiration fra folk og nordisk visesang, som han kombinerer med subtile elektroniske produktioner, der elegant understøtter og udvider hans følsomme og intime univers. Hans musik vækker minder om navne som Bon Iver, José González og Ben Howard, men også nordiske kolleger som Teitur, Eivør og Tina Dickow.

Ti år efter debutalbummet udkom, er Ásgeir aktuel med sit spritnye album ”Time on My Hands”, der indeholder ti numre, som understreger hans overlegne sans for at skrive melodier, der smyger sig om lytterens ører som en blød lunende sweater, samtidig med at hans sprøde falsetklingende vokal er stærkere og mere udtryksfuld end nogensinde.

Ásgeir har igennem sin karriere været en flittig koncertgæst herhjemme, og den 4. marts kan islændingens mange danske fans se frem til at opleve de nye sange live, når han giver koncert med sit suveræne liveband i Vestsalen på FÆNGSLET.

Køb billet her

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG