08.07.2022

Fængselsmuseet øger tilgængeligheden for gæster med autisme

Nu er det blevet endnu lettere at besøge Fængselsmuseet. Sammen med AutismGoTo har museet nemlig udarbejdet en social præsentation, som gør det lettere for mennesker med autisme at komme på museum og få en positiv oplevelse.

Indgang til FÆNGSLET med kirsebærtræer i blomst

For mange mennesker diagnosticeret med autisme, og deres familier, kan et museumsbesøg være svært at overskue. Sociale udfordringer, uvante omgivelser og manglende forudsigelighed kan gøre det unødigt svært at komme ud på tur. Og her er en social præsentation en stor hjælp.

Hvad kan jeg opleve i museet, hvor kan jeg købe billetter, og hvordan finder jeg rundt? Er der et sted, hvor jeg kan finde ro, og hvor er toilettet? Alle disse spørgsmål giver præsentationen svar på. Med den i hånden, enten som printet eller digital version, er det lettere at planlægge og gennemføre en tur til Fængselsmuseet.

Med mange billeder og få ord guider præsentationen dig gennem museet skridt for skridt, lige fra du står på parkeringspladsen, til du er kommet hele vejen igennem museet. På en særskilt informationsside får du desuden praktiske informationer om Fængselsmuseet, som du kan orientere dig i inden dit besøg.

Den sociale præsentation er blevet til i et samarbejde mellem Fængselsmuseet, FÆNGSLET, AutismGoTo og Landsforeningen Autisme.

Den kan downloades her.

Se mere om AutismGoTo her.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG