08.08.2023

FÆNGSLET slår besøgsrekord og rykker op på attraktionsliste

Med 250.000 besøgende i 2022 slår FÆNGSLET besøgsrekord og er samtidig en af de mest besøgte attraktioner i Danmark.

Mange mennesker til Horsens Middelalderfestival i fængselsgården

FÆNGSLET lander det højeste besøgstal nogensinde i 2022 med 250.800 gæster. Samtidig klatrer oplevelsesvirksomheden op til plads nr. 33 på VisitDenmarks nyudgivne liste over de mest populære attraktioner i Danmark. Med de mange besøgende er den historiske attraktion rykket 13 pladser opad på blot fem år.

"Vi er stolte over at slå besøgsrekord og rykke op på attraktionslisten, for vi arbejder konstant på at udvikle FÆNGSLET og tilbyde nye oplevelser. Derfor er vi enormt glade for, at så mange har lagt vejen forbi, da det vidner om, at oplevelserne giver genlyd hos gæsterne," siger direktør for FÆNGSLET Astrid Søes Poulsen.

Det er femte år i træk, at FÆNGSLET placerer sig i top 50 over de mest besøgte attraktioner i landet. Både FÆNGSLETs arrangementer og Fængselsmuseet blev godt besøgt i 2022 og museets 74.000 besøgende markerede det næsthøjeste antal besøgende siden dets åbning for 10 år siden.

Ud over museums-, koncert- og eventbesøg gæstede tusindvis også FÆNGSLET for at holde unikke møder og konferencer eller sove i en autentisk fængselscelle. FÆNGSLET havde i 2022 en vækst på 30% inden for møder og konferencer, flere overnattende gæster og en række nye aktiviteter, herunder escape rooms og fodboldgolf.

FLERE GÆSTER I JULI 2023 OG POPULÆRE ARRANGEMENTER RESTEN AF ÅRET

Selvom det endnu er svært at spå om antallet af besøgende i år, har Fængselsmuseet også været velbesøgt i juli 2023. Med 16.200 gæster har museet haft 15% flere besøgende end i juli sidste år.

"Vi glæder os over, at Fængselsmuseet har fanget interessen hos flere gæster. De mange besøgende skyldes formentlig en kombination af flere faktorer, herunder den nyudvidede udstilling Rockergangen, det regnfulde sommervejr og en række markedsføringsaktiviteter," siger Astrid Søes Poulsen.

I andet halvår af 2023 inviterer FÆNGSLET til en række tilbagevendende begivenheder med stor tilstrømning af gæster herunder Horsens Middelalderfestival, der med sine 50.000 gæster er et af stedets mest besøgte arrangementer.

Den kommende weekend skydes den udvidede rockfestival Jailbreak i gang, som sidste år havde 3.000 gæster, mens events som Horsens Teaterfestival, Habengut Loppemarked og Beers Behind Bars tiltrækker alt fra 1.000-5.000 gæster samt Jul på FÆNGSLET, som i 2022 også slog besøgsrekord med 37.000 gæster.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG