30.06.2022

Vestsalen er nomineret til Renoverprisen

Vestsalen er et af de særligt udvalgte projekter, der er nomineret til Renoverprisen 2022.

Vestsalen set udefra i dagslys

Først var der 144 indstillede projekter, så var der 21, og nu er der kun 9 tilbage. FÆNGSLETs Vestsalen er en af de ni, der er med i opløbet om at vinde titlen som Danmarks bedste renoveringsprojekt.

På Renoverprisens hjemmeside bliver der skrevet følgende om Vestsalen:

”Underskæringen af Vestfløjen er kompromisløst og uden sidestykke. Den tilføjede arkitektur fremstår ligeledes kompromisløs og minimalistisk. Det enkle og spartanske udtryk er efterstræbt i et projekt, der dog er alt andet end simpelt. Med sin samlede arkitektoniske greb, som forener ingeniørkunst og arkitektur, og sit samspil med det historiske fængsel, har projektet alle de elementer, der skal til for at begå sig internationalt som et arkitektonisk værk af høj klasse.”

Renoverprisen hædrer veludførte og inspirerende renoveringer af bygninger, som med deres nyskabende idéer, inddragelse af brugere og bæredygtige løsninger kan være en inspirationskilde for andre.

I anledning af Renoverprisens 10 års jubilæum, vil der ikke bare være én pris, men hele tre priser, der hver især kårer det bedste projekt inden for hver sin kategori. Kategorierne er bolig, erhverv og institutioner, og Vestsalen er indstillet i kategorien institutioner.

”Vi er utrolig stolte af, at være kommet så langt i udvælgelsesprocessen af landets bedste renoveringsprojekter. Dét i sig selv er en stor cadeau til den unikke sal og FÆNGSLET,” siger direktør for FÆNGSLET Astrid Søes Poulsen.

Renoveringsprojektet Vestsalen har foretaget et livgivende og nærmest kirurgisk indsnit i Fængslet, for at tilpasse oplevelsesvirksomhedens bygning til nutidens krav og ønsker uden at sætte fortiden ud af spil.

Vestsalen er blevet en integreret del af den historiske fængselsbygning gennem dristig ingeniørkunst; to etager er fuldstændig fjernet, mens en transparent boks er ”skudt” ind og dermed forbinder Fængselsgården med Indergården. Det åbne rum udgør sammen med den overdækkede Indergård den spektakulære sal, Vestsalen.

Vestsalen er med i kampen om Renoverprisen, når vinderne bliver kåret ved prisuddelingen den 8. september i København.

Læs mere om baggrunden for indstillingen her.

Vestsalen: Femstjernet kultur- og konferencesal
Med Vestsalen har FÆNGSLET fået en professionel multiscene og et femstjernet konferencerum, der har muliggjort en helt ny række af events – lige fra møder og konferencer til koncerter og tv-produktioner. Salen er allerede blevet vist frem på storslået vis til Dolly Parton hyldestkoncert til TV2, Krimimessen, Byens Bedste Awardshow, den internationale tattooveringsfestival Prison Ink, til firmafester og som showroom for blandt andre nye biler.

 

Bag byggeriet:
Den imponerende opførsel af Vestsalen er foretaget af arkitektfirmaet CUBO med CASA A/S som hovedentreprenør.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG