21.09.2022

FÆNGSLET skruer ned for belysning

For at spare på energien og udvise samfundssind skærer FÆNGSLET ned på belysningen på grunden.

Belysning uden på fængslet

Det farvede lys på FÆNGSLET vil ikke være at se det næste stykke tid. Oplevelsesvirksomheden har af økonomiske årsager og af hensyn til bæredygtighed besluttet at skære ned på elforbruget og slukke facadelyset.

”FÆNGSLET plejer at lyse op som et fyrtårn over Horsens’ vestby med det smukke farvede lys, men nu slukker vi lyset for at passe på vores økonomi og for at vise samfundssind midt i en energikrise, siger direktør Astrid Søes Poulsen.

Indimellem vil man af sikkerhedsmæssige årsager kunne opleve, at facadelyset er tændt, da lyset er en del af orienteringslyset, som sikrer tryg færdsel. Lyset vil blandt andet være tændt ved arrangementer, der strækker sig over de mørke aftentimer, såsom FÆNGSLETs store julemarked Jul på FÆNGSLET og de mange firmajulefrokoster på grunden.

Julebelysning i begrænset omfang
I 2021 investerede FÆNGSLET i særlig julebelysning, som var tændt siden første dag af Jul på FÆNGSLET og hele december måned. Lyset i FÆNGSLETs flagstang, der former et stort, skinnende juletræ, bliver ikke sat op i år. En stor del af julebelysningen sættes op, men vil kun være tændt i forbindelse med selve julemarkedet.

”Julelyset sættes op, da det er en væsentlig del af den julehygge, som de besøgende betaler for at opleve, og som kræves for at kunne forvandle de rå rammer på FÆNGSLET til et af Danmarks hyggeligste julemarkeder. Samtidig fungerer lyset også her som orienteringslys på nogle af de områder, der grundet julemarkedets store omfang og popularitet tages i brug,” siger Astrid Søes Poulsen.

Julelyset vil kun være tændt i de mørke åbningstider under Jul på FÆNGSLET den 11.-13. samt 18.-20. november 2022.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG