01.05.2023

FÆNGSLET i grønt samarbejde om elbiler og ladestandere

FÆNGSLET og AURA Energi stiller to elbiler til rådighed, mens oplevelsesvirksomheden nu også tilbyder el-ladestandere til gæster i samarbejde med Horsens Kommune.

El-delebiler og ladestandere foran FÆNGSLET

Nu er det muligt at køre fra og til Fussingsvej på grøn strøm med FÆNGSLET og AURA Energis to nye el-delebiler. De to elbiler kommer samtidig med etableringen af 20 el-ladestandere på FÆNGSLET, der stilles til rådighed i samarbejde med Horsens Kommune.

"Vi er rigtig glade for nu både at kunne tilbyde ladestandere og el-delebiler her på FÆNGSLET. Det er vigtigt for os at tage del i den grønne omstilling, så det er med stor glæde, at vi indgår de grønne samarbejder med AURA Energi og Horsens Kommune," siger FÆNGSLETs direktør Astrid Søes Poulsen.

Med de to nye elbiler i byen støtter FÆNGSLET op om energiselskabets vision om mere klimavenlig transport.

"Hvorfor eje en bil, der holder stille de fleste af døgnets timer, når vi i stedet kan deles. Vi vil gerne give folk et grønt alternativ," siger Louise Frøstrup Christensen, der er forretningschef for E-mobility i AURA Energi. 

De to delebiler og ladestandere er placeret lige uden for ringmuren ved parkeringspladsen øst for fængselsbygningen samt ved kirsebæralléen. De nye delebiler, der hentes og afleveres samme sted, giver FÆNGSLETs erhvervslejere og borgere i vestbyen mulighed for at transportere sig mere miljøvenligt.

"Med delebilerne kan erhvervslejere komme til og fra opgaver ude af huset på grøn vis. Bilerne kan også komme områdets beboere til gode, når der en gang imellem er behov for en bil til at handle stort ind eller besøge venner uden for den offentlige transports rækkevidde," siger Louise Frøstrup Christensen.

De nye biler kører på el fra vindstrøm og får strøm fra FÆNGSLETs ny ladestandere. Udover de to ladestandere til delebilerne, er de resterende ladestandere tiltænkt FÆNGSLETs gæster til især konferencearrangementer.

"Som konferencested er det et naturligt næste skridt, at vores mange konferencegæster kan lade bilen op, mens de er til møde på FÆNGSLET," siger Astrid Søes Poulsen.

Både el-ladestanderne og den grønne delebilsordning fungerer via en mobil-app.

Ladestander Kirsebær Allé
Dele Elbil

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG