09.04.2024

En stærk formand for Fonden FÆNGSLET træder tilbage

Fonden FÆNGSLETs formand gennem syv år har valgt at takke af. Ny formand bliver fondens nu tidligere næstformand.

Henning Nørbæk

Det er en af Fonden FÆNGSLETs store ophavsmænd, der nu har valgt at stoppe sit mangeårige og engagerede virke. Henning Nørbæk var som kommunens kulturchef med til at idéudvikle på de nye muligheder for Horsens Statsfængsel, da det lukkede i 2006, og han var med fra begyndelsen som bestyrelsens næstformand, da Fonden FÆNGSLET blev stiftet i 2012. I 2017 blev han formand for bestyrelsen. En post, han har bestridt, indtil i går, da han på bestyrelsesmødet meddelte bestyrelsen, at han ønskede at stoppe på posten og udtræde af såvel Fonden FÆNGSLETs bestyrelse som Bygningsfonden FÆNGSLETs bestyrelse.

"FÆNGSLET har fyldt utrolig meget i min bevidsthed og i min kalender i mange år, og jeg ser med stor tilfredshed og stolthed på, hvor langt vi er kommet med at udvikle oplevelsesvirksomheden. Der er sket mere med FÆNGSLET, end jeg turde drømme om, da vi lukkede dørene op i 2012, og det har været en stor fornøjelse - med mange interessante udfordringer - at være med hele vejen. Men det er også tid nu til at sige stop," siger Henning Nørbæk.

Han uddyber sin velovervejede beslutning på følgende måde:

"Det har været en klar vision at transformere FÆNGSLET til et kulturelt fyrtårn, der kan bidrage til at brande Horsens som en attraktiv og spændende kulturby. Samtidig har det været en bunden opgave at etablere en selvbærende økonomi, der både gør det muligt for FÆNGSLET løbende at udvikle sig og opretholde den store kulturarv, som bygningsmassen er. Begge dele er lykkedes i tæt samarbejde med mange vigtige interessenter - ikke mindst Horsens Kommune. FÆNGSLET er et godt sted nu med en sund økonomi, renoverede faciliteter, en velfungerende Vestsal, et særdeles dygtigt personale og en ny strategi, som skal udfoldes over de kommende år, og jeg synes derfor, jeg kan sige, at min opgave er fuldført og nu skal føres videre med nye kræfter for bordenden ved bestyrelsesbordet."

Ny formand på plads
På bestyrelsesmødet mandag den 8. april konstituerede bestyrelsen sig og valgte sin nye formand fra egne rækker. Den tidligere næstformand Jan Hessellund blev enstemmigt udpeget som ny formand for Fonden FÆNGSLET. Et valg Jan Hessellund modtog med glæde og samtidig benyttede lejligheden til at takke den afgående formand - ikke mindst for et godt og fortroligt samarbejde i formandskabet for Fonden FÆNGSLET.

"Først og fremmest vil jeg sige en stor tak til Henning for hans virke og hans ihærdighed igennem hele FÆNGSLETS levetid. Først som næstformand og siden 2017 som formand og bestyrelsesleder for Fonden FÆNGSLET. Med et farvel til Henning siger vi samtidig god rejse videre til en af FÆNGSLETS allerstørste ambassadører," lyder det fra den nye formand.

Jan Hessellund, som til daglig er CEO for Billund lufthavn, glæder sig nu til at indtræde i sin nye rolle på FÆNGSLET og takker for tilliden fra den øvrige bestyrelse.

"Det er et valg, som jeg er både ydmyg og beæret over. Vi vil arbejde støt videre med de visioner, bestyrelsen og direktionen har udstukket for udviklingen af FÆNGSLET til ikke kun et lokalt og nationalt, kulturelt fyrtårn, men også sigte mod internationalt kendskab som venue for mødeturisme med et fantastisk museum som en vigtig del af FÆNGSLET," siger Jan Hessellund.

FÆNGSLET holder reception for Henning Nørbæk den 16. maj kl. 12.30-15.00.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG