20.11.2023

39.000 til Jul på Fængslet: Besøgsrekord og smittende juleglæde

Årets Jul på FÆNGSLET har slået alle tidligere rekorder, da 39.000 glade gæster besøgte det store julemarked over de to weekender.

Gåseparade til Jul på FÆNGSLET

Den imponerende tilstrømning har overgået sidste års besøgstal og FÆNGSLETs nye tiltag i form af en ekstra indgang, udnyttelse af hele Fængselsgården med et nyt madområde og ekstra julelys var en succes.

”Vi er henrykte over den massive interesse for Jul på FÆNGSLET. At slå sidste års rekord er en fantastisk bedrift, og allervigtigst er det selvfølgelig, at folk har haft en god oplevelse - også med vores nye initiativer,” siger FÆNGSLETs eventchef Heine Nielsen Kofoed.  

En anden ny tilføjelse, den store, oppustelige kælkebakke til børn, blev et øjeblikkeligt hit blandt de yngste. Ligeledes kunne det nye lystog og den traditionsrige gåseparade tælle mange begejstrede tilskuere.

Gæster fra hele landet og positiv respons
Det stigende antal gæster kan også tilskrives FÆNGSLETs dedikerede kommunikationsindsats, der år for år er nået ud til flere juleinteresserede danskere. Der er folk fra hele landet, der besøger det populære marked.

”Vi har haft gæster helt fra Odense, Viborg, Holstebro, Als og Helsingør, og vores fornemmelse er, at der også er mange som vender tilbage år efter år,” siger Heine Nielsen Kofoed.

Gæsternes entusiasme kan spores på sociale medier med udsagn som:

”Super fin oplevelse, dejlig mad, masser af plads og vanvittig dygtige kunsthåndværkere,” og ” Virkelig hyggeligt julemarked. Kommer igen næste år,” mens flere andre følger trop:

"Så mange skønne og kreative boder. Der er virkelig alt, hvad hjertet begærer” og ”Efter vores mening Danmarks bedste julemarked”

"Vi har fået mange positive tilbagemeldinger, hvilket glæder os meget. Jul på FÆNGSLET er vokset hvert år, og vi arbejder konstant på at forbedre vores arrangementer, så det er dejligt, at gæsterne sætter pris på det” siger Heine Nielsen Kofoed.

Smukt juletog dekoreret med mange lyskæder
To julenisser der holder i hånd
Pige i Polarekspressen
Stand med julekugler

Julen fortsætter i museet med julepynt, julehistorier, krea for børn og korkoncert
Selvom årets Jul på FÆNGSLET nu er slut, så fortsætter julen i Fængselsmuseet 1.-22. december. Museet har skabt en unik juleatmosfære med juletræer og flere end 1.000 håndlavede julestjerner fra indsatte i Enner Mark og Aabenraa Arrest, der pynter i de historiske cellegange. Besøgende kan også læse små julehistorier og deltage i kreative aktiviteter for børn fx en daglig gavejagt i udstillingen eller lave jule-rullinger i kreaværkstedet.

Søndag den 3. december kan gæster også opleve Odderkoret synger julesange i Fængselskirken. Så der er fortsat rig mulighed for at lade sig indfange af den særlige atmosfære, der kombinerer juletraditioner med historiens vingesus.

Julekrans hænges op i Fængselsmuseet set nedefra
Juletræ i Fængselsmuseet
Personale pynter op til jul i museet
Juletræer og motorcykel på Rockergangen

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG