07.06.2020

Fængselsmuseet åbner igen op til fængslende fortællinger

Tirsdag den 9. juni slår fængselsmuseet portene op til unikke udstillinger med et væld af spændende fortællinger. Det er med stor glæde, at vi igen kan byde jer indenfor i 150 års fængselshistorie.

Museumsgæster på vej op ad trappen i Gammel Celle

Om et kort øjeblik kan du igen gå på opdagelse i Fængselsmuseets medrivende udstillinger, som nu er mere relevante end nogensinde før. Den verdensomspændende Corona-isolation har for en del sat gang i tanker om, hvordan det må være at leve i et fængsel. Og dét kan du blive meget klogere på i Fængselsmuseets univers.

Oplev den spektakulære 18 meter lange flugttunnel, som flugtkongen Lorentzen flygtede gennem i 1949. i I den nyeste udstilling ’Underverdenen’ kan du mærke den specielle stemning i fangekælderen, når du træder ind i de autentiske lokaler og rejser 100 år tilbage i tiden, hvor afretning af fangerne med spændetrøje og nihalet kat var en del af hverdagen. Hør fortællingen om den sidste henrettelse i Danmark, der foregik i fængselsgården, hvor fangen Jens Nielsen blev halshugget. Eller tag et kig rundt i det nyligt genoprettede vagtmesterkontor, der giver et autentisk indblik i fængselsvagternes usædvanlige arbejdsdag. Uanset hvor i museet, du går på opdagelse, bliver du opslugt af de fængslende historier.

Vi sørger for tryghed - og kompensation til årskortholdere
Fængselsmuseet åbner i henhold til de gældende restriktioner fra Kulturministeriet, og vi gør en stor indsats for, at I som gæster føler jer trygge. Henover sommeren vil åbningstiden være kl. 10-16 tirsdag-søndag og i uge 27-36 er der mandagsåbent i samme tidsrum.

Vi vil selvfølgelig gerne sørge for, at I alle sammen kan komme og opleve museet, derfor tilbyder vi kompensation til årskortholdere, således at alle årskort, udstedt i perioden 13. marts 2019 til 8. juni 2019, nu er gyldige til og med 6. september 2020. Og årskort udstedt i perioden 13. marts 2020 til 8. juni 2020 er gyldige til og med 6. september 2021.

Overnatning og Spisehus er åbent

FÆNGSLETs spændende overnatningstilbud SleepIn er åbent, så du kan allerede nu komme forbi og få en usædvanlig nat bag tremmer.

Spisehuset 8F er også åbent, og her kan du nyde de lækre varme måltider, smørrebrød, kage, sandwich, kaffe og meget mere. Det er også stadig muligt at bestille ‘nem take away’ mellem 11.30 og 16.00.

Vi glæder os til at tage imod jer alle igen.