25.11.2022

Jul for udsatte familier i Vestsalen

'Din, min og vores jul' holder igen i år juleaften for udsatte børnefamilier på FÆNGSLET, og der er nu åbent for tilmeldinger til den hyggelige julefest.

Julemanden taler med barn foran fængslet

Der er en måned til juleaften, og selvom det for rigtig mange familier markerer en måned i hyggens tegn, er der også familier, for hvem julen kan være en svær tid, fordi de ikke har ressourcer til at holde juleaften. Derfor inviterer 'Din, min og vores jul Horsens' udsatte børnefamilier i byen til en hyggelig julefest på FÆNGSLET den 24. december.

I år er det niende gang, at den velgørende forening giver børnefamilier i Horsens en god juleoplevelse med alt, hvad der hører til. Nu mangler de bare hovedpersonerne selv - nemlig børnefamilierne.

"Vi glæder os til endnu engang at holde julefest for op mod 200 deltagere. Udsatte familier fortjener også en god juleaften - og det vil vi gerne bidrage til. Så nu er vi klar til at modtage tilmeldinger fra gæster som enten ikke har råd til at holde jul selv eller som ellers skal sidde alene juleaften," siger Ole Skovbo, bestyrelsesformand i 'Din, min og vores jul Horsens'.

Julefesten finder sted i den prisvindende Vestsalen, som FÆNGSLET stiller til rådighed kvit og frit.

"Vi er rigtig glade for at kunne bakke om den årlige julefest. Som et af byens største samlingssteder er det vigtigt for os at være et sted, hvor der er plads til alle," siger direktør for FÆNGSLET Astrid Søes Poulsen.

JULEKLIP, JULEMAND OG AC HORSENS-SPILLERE

Julefesten starter kl. 11 og formiddagen byder på julehygge med juleklip og bordfodbold, hvor børnene kan konkurrere med to superligaspillere fra AC Horsens. Herefter bliver der serveret en lækker julemiddag med andesteg, flæskesteg og risalamande.

Eftermiddagen byder på live julemusik og en lille overraskelse til børnene, for julemanden kommer naturligvis forbi med gaver. Der skal nemlig ikke mangle noget til julefesten, for 'Din, min og vores jul Horsens'-arrangørerne ønsker at give børnefamilierne en rigtig god juleoplevelse.

"Vi vil rigtig gerne gøre en forskel for de her familier og give dem en dejlig oplevelse. Der er simpelthen ikke noget mere værdifuldt, end at se, hvor glade både børnene og de voksne bliver," siger Ole Skovbo.

Ildsjæle, sponsorer og fangetransport

Cirka 20 ildsjæle sørger for, at familierne får en dejlig juledag. Gaverne er sponsoreret af Hede Nielsen Fonden og Middelfart Sparekasse mens maden leveres og laves af Brasseriet FÆNGSLET. Det er også muligt for privatpersoner at give et økonomisk bidrag.

Fængselsmuseet stiller cellevognen op, så familierne kan se den og få en køretur i den gamle fangetransport.

Arrangementet slutter kl. 16.00, hvor hver familie får et gavekort på 300 kr. til et supermarked med hjem til køb af nytårshygge.

Man kan tilmelde sig som gæst eller frivillig via Facebooksiden Din, Min & Vores Jul Horsens.

Der er tilmeldingsfrist den 9. december.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG