07.10.2022

130-året for den sidste henrettelse markeres med forestilling

Oplev forestillingen "Den Sidste Henrettelse" i anledning af 130-året for den sidste henrettelse med økse i Danmark, som foregik i fængslet. Fængselsmuseet og teatret Komediehuset præsenterer en dramatisk rundvisningsforestilling om henrettelsen af fangen Jens Nielsen.

Grafik for forestillingen "Den Sidste Henrettelse"

Inden længe kan du komme med til en unik forestilling om den sidste henrettelse med økse på Fængselsmuseet. Forestillingen udspiller sig som en dramatisk rundvisning, hvor publikum kan opleve historien ”Den Sidste Henrettelse” i de autentiske rammer.

Fængselsmuseet og Komediehuset præsenterer fire forestillinger fordelt over to dage - den 6. og den 8. november, netop på 130-års dagen for henrettelsen af fangen Jens Nielsen.

På en rejse tilbage til 1892 ledes publikum rundt i et mørkt og stemningsfuldt Fængselsmuseum. Her får de fortællingen om Jens Nielsen og oplever historiens vingesus i levende billeder og teatralske optrin!

For 130 år siden var det nemlig lige præcis her, det skete. Det var her, den sidste henrettelse i Danmark fandt sted. En kold, mørk november morgen. Flere hundrede fanger stod bag vinduestremmerne og så det hele. De så den lille spinkle fange blive ført mod skafottet. Så øksen glimte, og de så hugget, der faldt.

Skuespillere fra teatret Komediehuset levendegør de begivenheder og steder, der bringer os tættere på den henrettede Jens Nielsen. Hvem var han? Hvordan endte han i fængsel? Hvilke tanker gik gennem hans hoved? Og hvad skete der i fængselsgården den 8. november for 130 år siden?

Forestillingen foregår både indendørs og udendørs, så husk tøj til vejrforholdene. Da rundvisningen foregår uden for museets normale åbningstid, vil det ikke være muligt at færdes på egen hånd i museet.

"Den Sidste Henrettelse" henvender sig til personer over 12 år.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG