09.06.2022

Sommer på FÆNGSLET

Besøg FÆNGSLET og Fængselsmuseet henover sommeren og gå på opdagelse i de mange oplevelser for både store og små.     

Pige løser gåde på inspektørens kontor som en del af familieaktiviteten, Det Skjulte Stempel

FAMILIEAKTIVITET: DET SKJULTE STEMPEL

Prøv Fængselsmuseets helt nye familieaktivitet ‘Det skjulte stempel’ i hele påskeferien, og giv jer i kast med en række lærerige, sjove og udfordrende opgaver. 

Som nyankommet fange får du og din familie overleveret et skrivehæfte fra en tidligere fange med en række opgaver, I skal løse for at få adgang til det skjulte stempel, som får jer ud i friheden.

Den tidligere fange giver jer tips til, hvordan I ved hjælp af morsekoder, mønstergenkendelse og mange andre opgaver, kan undslippe et liv i fængsel. Undervejs er der også indlagt kreative opgaver og lege, så de mindre børn også kan være med.

GUIDEDE RUNDVISNINGER

Kom med på en spændende rundvisning og få et unikt indblik i fængselslivet gennem 153 år. Rundvisningerne foregår indendørs.

Rundvisningerne giver en god introduktion til både museet, fængselshistorie og undertemaerne kan variere fra gang til gang for at inkludere særudstillinger og aktuelle emner.

De guidede rundvisninger er et tilbud for mindre grupper, familier og enkeltpersoner, der ønsker at krydre muligheden for at gå rundt på egen hånd med en personlig fortæller.

Børn kan sagtens deltage og har gratis entré, men skal have booket plads og betale for plads på rundvisningen. Vi anbefaler rundvisningen for børn fra 8 år og op efter.

VERDENS VILDESTE FLUGT I VR

Træd ind i en helt ny verden på Fængselsmuseet – med nyt og avanceret udstyr, kan du selv prøve at flygte fra fængslet gennem en 18 meter lang tunnel i Virtual Reality.

Tag alle sanser i brug og få en 360 graders oplevelse, når du efterligner flugtkongen Lorentzens flugt gennem en tunnel med helt nyt VR-udstyr. I det virtuelle univers bliver du udstyret med en lygte og en murerske og skal forsøge at komme ud. Kan du undgå at blive opdaget af betjentene? Falder tunnelen sammen om ørene på dig? Og kan du grave det sidste stykke op til inspektørens kartoffelkælder?

FUGLEN ER FLØJET

Kan du finde fangernes fugle, som er sluppet ud af deres bure og gemmer sig rundt omkring på Fængselsmuseet?

Viste du, at man som fange måtte have to fugle i sin celle? De skulle selvfølgelig være i et fuglebur, men måske brød nogle ud og fløj rundt i fængslet. Denne problemstilling er omdrejningspunktet for sommerferiens nye børneaktivitet. I alt er 8 forskellige fugle spredt ud i museet. Sammen med entrebilletten får du udleveret et hæfte med en nærmere introduktion. I hæftet kan du se billeder af fuglene, deres navn og krydse af, hvilke du finder. Kan du finde dem alle?

LOCKED ESCAPE ROOMS

LOCKED og FÆNGSLET byder velkommen til en 60 minutters højintensiv spændings-oplevelse! Du og din gruppe har 60 minutter til at finde ledetråde og løse gåder for til sidst at kunne løse missionen.

Du har meldt dig som frivilligt testobjekt på hospitalet, da du er blevet smittet med den forfærdelige zombie-virus. Forskere har længe arbejdet på at finde en modgift men uden succes – i hvert fald indtil nu… Vaccinen, som er blevet testet på dig, ser nemlig ud til at virke! Men samtidig er hele samfundet ved at falde fra hinanden, og hospitalet er blevet overtaget af zombier. Det er nu op til dig og din gruppe at flygte…

 

FODBOLDGOLF

Snør skoene, indstil sigtekornet og prøv kræfter med den helt nye fodboldgolfbane på FÆNGSLET.

Den spritnye fodboldgolfbane er 7000 m2 stor og rummer 14 huller. I al sin enkelhed går det ud på at sparke fodbolden i hul med færrest mulige spark. På meget kort tid er fodboldgolf blevet til en populær sportsgren.

 

OVERNAT BAG TREMMER

Vil I have en helt særlig oplevelse i ferien? Så kan I tilbringe natten i en autentisk fængselscelle i SleepIn FÆNGSLET og få en ekstra fængslende oplevelse. SleepIn er indrettet i den gamle sygeafdeling, hvor den ægte fængselsstemning stadig er intakt. Med et fængselsophold i sommerferien er du sikker på ikke at gå glip af feriens mange spændende aktiviteter.

 

BESØG SPISEHUSET 8F

Besøg det mangfoldige og uformelle spisested, hvor moderne mad med velkendte, lokale og økologiske råvarer går hånd i hånd med atmosfæren i de gamle bygninger. Klassisk, dansk smørrebrød, frokostretter og en god kop kaffe er bare nogle af de ting, I kan finde på menukortet.

Der er altid gratis adgang til Spisehuset 8F – også når du ikke skal besøge museet.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG