08.06.2022

FÆNGSLET og fodboldentusiaster åbner fodboldgolf

I samarbejde med tre fodboldvenner åbner FÆNGSLET en ny fodboldgolfbane og tilføjer endnu en aktivitet til den store palet af oplevelser.

Stifterne af fodboldgolfbanen foran fængslet

FÆNGSLET holder mange bolde i luften, og 10. juni får stedet endnu én, når tre fodboldentusiaster åbner en fodboldgolfbane i samarbejde med oplevelsesvirksomheden. Beliggenheden lige uden for fængselsmurene skaber begejstring hos de tre initiativtagere.

“Vi talte om, at det kunne være fantastisk og spændende at udvikle en fodboldgolfbane i Horsens. Vi ledte efter en god beliggenhed, og med FÆNGSLET kunne vi se noget helt unikt for os,” siger Ulrich Topp, der er en af de tre bag idéen og som kender næsten alle fodboldgolfbaner i Danmark.

Når fodboldgolfbanen åbner inden længe, kan man krydre sit fængselsbesøg med 45-60 minutters spil. Med 14-huls banen fortsætter FÆNGSLETs udvikling som åbent oplevelsesmekka for hele byen.

“Fodbold er jo lidt af en folkesport, og på FÆNGSLET arbejder vi med at skabe oplevelser for alle, så vi ser frem til at udvide oplevelsespaletten med fodboldgolf. Og vi er glade for at indgå et samarbejde med tre, der er så dybt engageret i fodboldverdenen,” siger FÆNGSLETs direktør Astrid Søes Poulsen

Ulrich Topp har sammen med Jørn Simmenæs og John Laursen spillet oceaner af fodboldkampe, rejst til kampe i England og været særdeles aktive i de lokale klubber, både som spillere og trænere. De tre venner, der fik idéen efter de selv havde spillet et slag fodboldgolf sammen, vil aktivt bruge de unikke rammer i spillet.

“Det bliver mere end blot en aktiv oplevelse, for vi skaber synergi mellem fodboldgolfbanen og fængslets historie med små lærerige fakta, man kan læse undervejs i spillet” siger Ulrich Topp.

Nyt indspark til museums- og konferencegæster
Med den nye udendørs aktivitet får FÆNGSLET endnu et es i ærmet i tiltrækningen af gæster.

“Det er en oplagt aktivitet at kombinere med et museumsbesøg, og det kommer også vores konferencegæster til gode,” siger direktør Astrid Søes Poulsen.

De tre fodboldvenner imødeser også interesse fra erhvervslivet og arrangerer gerne events for foreninger og klubber. De har også et stort hjerte for børn og unge, som de glæder sig til at tage imod på banen.

“Vi kan give en anderledes oplevelse til ungdomsklubber eller fodboldklubber, der vil have afveksling fra den normale træning. Det er også oplagt til familiefester og polterabends, men fodboldgolf er egentlig for alle,” siger Ulrich Topp med et smil på læben.

Banen bliver anlagt vest for bygningen og stemmer overens med FÆNGSLETs rekreative projekt Den Grønne Ring, der skaber plads til leg og bevægelse i de grønne områder omkring Fængslet. Den 7.000 m2 store fodboldgolfbane er også udtænkt med fokus på bæredygtighed og biodiversitet, så der bliver givet gode betingelser for insekter og fugle.

“Vi kalder det for en natur-fodboldgolfbane, hvilket falder godt i tråd med de smukke parklignende omgivelser rundt om FÆNGSLET,” siger Ulrich Topp.

Anlægsarbejdet er igangsat, og fodboldgolfbanen åbner fredag den 10. juni kl. 17, hvor borgmester Peter Sørensen klipper snoren og indvier banen.

Se også