13.01.2022

Fængselsmuseet åbner med helt nye oplevelser

Søndag den 16. januar åbner fængselsmuseet igen op - med en helt ny udstilling og en populær rundvisning vender tilbage.

Gammel Celle på FÆNGSLET

Inden længe kan du igen gå på opdagelse i Fængselsmuseets tankevækkende udstillinger og endda i en helt ny af slagsen om fangernes arbejde. Samtidig kan rundvisningen 'Lukket og slukket' opleves igen til februar.

Ny udstilling om fangernes arbejde

Siden Horsens Straffeanstalt åbnede i 1853 har fangerne skullet arbejde som en del af deres straf. De første fanger var selv med til at bygge fængslet færdig. Men arbejdet var også en del af tanken om at resocialisere forbryderne, der skulle lære praktiske færdigheder og arbejdsmoral, så de forhåbentlig kunne få et arbejde efter afsoningen.

I Horsens har man blandt andet haft produktionssnedkeri til træmøbler, et væveri og desuden hobbyværksteder, hvor fangerne måtte producere ting i fritiden, de kunne give som gaver eller selv sælge. Det kunne blandt andet være legetøj.

Populær rundvisning er tilbage

I februar tilbyder Fængselsmuseet igen de helt særlige rundvisninger 'Lukket og slukket' uden for museets normale åbningstid. Kom med rundt i mørket kun udstyret med lygte og nysgerrigt sind, mens vi fortæller historier fra dengang, hvor fængselslivet udspillede sig i petroleumslampernes dunkle skær.

Spisehuset åbner 18. januar

FÆNGSLETs hyggelige spisested Spisehuset 8F åbner tirsdag den 18. januar, så du igen kan kombinere din oplevelse med et lækkert måltid. Her kan du nyde dagens ret, smørrebrød, kage, sandwich, kaffe og meget mere i museets åbningstid.

Fremvisning af coronapas

Vi åbner i henhold til de gældende restriktioner, og vi gør en stor indsats for, at I som gæster føler jer trygge. Det er et krav fra myndighederne, at alle gæster over 15 år skal kunne fremvise coronapas med dokumentation om vaccine, immunitet eller negativ test. Husk også ID i form af sundhedskort, pas eller kørekort.

Åbningstiden i museet og spisehuset vil være tirsdag-søndag kl. 10-16.

Vi glæder os til at tage imod jer alle igen.

Se også