22.11.2022

Flere end 37.000 besøgte Jul på FÆNGSLET

Julemarkedet Jul på FÆNGSLET satte besøgsrekord, da flere end 37.000 juleglade gæster strømmede ind gennem de grønne fængselsporte. Jul på FÆNGSLET har dermed igen slået fast, at det er blandt de største og mest populære julemarkeder i Østjylland.

Hestevogn foran fængslet under jul på fængslet

Der sker noget helt særligt, når man kombinerer FÆNGSLETs unikke rammer, et eventyrligt vinterlandskab, et børnevenligt juletog, julemanden, masser af julelys og juletræer. Dertil tilføjer man drillenisser, hestevognskørsel, en jule-fotovæg og 200 boder med alt fra julepynt til kunsthåndværk, lækker mad og selvfølgelig en gåseparade. Så har man opskriften på, hvorfor mere end 37.000 børn og voksne valfartede til Jul på FÆNGSLET.

Julemarkedet, der er et samarbejde med Habengut Marked, var igen i år udvidet fra to lørdage og søndage til også at inddrage to fredage, hvilket betød, at gæsterne også kunne jule fredag.

"Vi er ovenud lykkelige for, at så mange har lyst til at besøge vores julemarked. Man kan ikke være andet end meget, meget tilfreds med det resultat. Stemningen var høj hele vejen rundt, og det emmede af jul," siger FÆNGSLETs kultur- og eventansvarlige Nana Renée Andersen.

Blandt de største og første julemarkeder
Jul på FÆNGSLET er et af årets første julemarkeder, som hvert år kan opleves allerede i november. Her er der mulighed for at tage forskud på julen, inden vi rammer den officielle julemåned.

Julemarkedet, der er blevet en tilbagevendende tradition blandt mange, er udover at være blandt de første også blandt de største i Østjylland med sine mange boder og besøgende. Det er et arrangement, der løbende har vokset sig større, og som nu er FÆNGSLETs største arrangement udover Horsens Middelalderfestival og de store koncerter på fængselsgrunden.

"Vi arbejder hele tiden på at udvikle og forbedre publikumsoplevelsen og stræber naturligvis efter at levere et julemarked med noget for alle sanser. Derfor er vi selvfølgelig meget stolte over, at så mange gæster kommer igen år efter år. Jul på FÆNGSLET er på få år blevet en stærk familietradition for rigtig mange," siger direktør for FÆNGSLET Astrid Søes Poulsen.

IMG 2869

Besøgsrekord
Igen i år slog Jul på FÆNGSLET besøgsrekord med mere end 37.000 gæster hen over de to weekender, som julemarkedet varede. Allerede i første weekend var besøgstallene svimlende. Derfor var der også lavet en række ændringer forud for anden weekend for at sikre den bedst mulige oplevelse for de tusindvis af gæster.

Blandt andet var åbningstiderne lørdag og søndag udvidet for at tage det værste af presset ved indgangen. Derudover var der indkaldt mere personale til blandt andet madboderne, hvor der også var rigtig meget at se til. Madområdet var blevet udvidet en del i år, men den store interesse gør, at det også er noget der kigges ind i frem mod næste år, ligesom der vil blive arbejdet på yderligere udvidelser, så der bliver endnu flere boder og mere plads.

"Vi er overvældede over den kæmpestore interesse for Jul på FÆNGSLET, og vi vil gerne takke vores gode samarbejdspartner, Dorte Mikkelsen fra Habengut Marked, de mange stadeholdere og selvfølgelig de tusindvis af gæster for deres gode humør og tålmodighed trods de til tider lange køer. Der har været gæster fra hele landet til Jul på FÆNGSLET - sågar helt fra Tyskland, og vi håber selvfølgelig at den store interesse for Jul på FÆNGSLET også smitter af på Horsens' øvrige forretningsliv," siger FÆNGSLETs kultur- og eventansvarlige Nana Renée Andersen.

Julen fortsætter i Fængselsmuseet
Selvom årets julemarked er slut, er der stadig rig mulighed for at komme i julestemning, for Fængselsmuseet har også pyntet op til jul med juletræer og julestjerner. Mere end 1.000 julestjerner er blevet hængt op overalt i de gamle cellegange. Stjernerne er lavet af indsatte i det nye fængsel på Enner Mark og i Aabenraa Arrest. Desuden er der rundt på museet placeret syv forskellige julefortællinger fra fængsler og arresthuse i Danmark. Julehistorierne hænger som pynt på hvert sit juletræ, så udsmykning og historie smelter sammen. Det julepyntede museum kan opleves indtil den 20. december.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG