24.11.2021

Flere end 24.000 besøgte Jul på FÆNGSLET

Julemarkedet Jul på FÆNGSLET satte besøgsrekord, da flere end 24.000 juleglade gæster strømmede ind gennem de grønne fængselsporte. Jul på FÆNGSLET har dermed slået fast, at det er blandt de største og mest populære julemarkeder i Østjylland.

Julebelysning på FÆNGSLET i et sneklædt landskab

Man tager FÆNGSLETs unikke rammer, et eventyrligt vinterlandskab, et børnevenligt juletog, julemanden, masser af julelys og juletræer. Dertil tilføjer man drillenisser, hestevognskørsel, en jule-fotovæg og 200 boder med alt fra julepynt til kunsthåndværk og lækker mad. Så har man opskriften på, hvorfor mere end 24.000 børn og voksne valfartede til Jul på FÆNGSLET.

Julemarkedet, der er et samarbejde med Habengut Marked, var i år udvidet fra to lørdage og søndage til også at inddrage to fredage, hvilket betød, at gæsterne også kunne jule fredag aften og satte dermed publikumsrekord.

"Ovenpå et år hvor vi måtte undvære Jul på FÆNGSLET på grund af corona-nedlukning, er vi ovenud lykkelige for, at så mange har lyst til at besøge vores julemarked. Man kan ikke være andet end meget, meget tilfreds med det resultat," siger FÆNGSLETs kultur- og eventansvarlige Nana Renée Andersen.

Blandt de største og første julemarkeder

Jul på FÆNGSLET er et af årets første julemarkeder, som hvert år kan opleves allerede i november. Her er der mulighed for at tage forskud på julen, inden vi rammer den officielle julemåned.

Julemarkedet, der er blevet en tilbagevendende tradition blandt mange, er udover at være blandt de første også blandt de største i Østjylland med sine mange boder og besøgende. Det er et arrangement, der løbende har vokset sig større, og som nu er FÆNGSLETs største arrangement udover Horsens Middelalderfestival og de store koncerter på fængselsgrunden.

"Hvert år lægger vi os i selen for at udvide publikumsoplevelsen og har et ønske om at levere et helstøbt julemarked med noget for alle sanser, derfor er vi er utroligt glade for og stolte over, at folk kommer igen år efter år. Jul på FÆNGSLET' er på få år blevet en familietradition for mange," siger direktør for FÆNGSLET Astrid Søes Poulsen.

Den nye Vestsalen i brug

Julemarkedet havde i år bredt sig endnu mere ud på fængselsgrunden og havde sneget sig ind i FÆNGSLETs nye kultur- og konferencesal Vestsalen. Salen der stod færdig i september i år, havde dermed åbnet dørene for julemarkedet og skabt helt nye muligheder.

"Det, at vi nu kan benytte den nybyggede Vestsalen, er et stort plus for julemarkedet. Vi har rykket nogle af standene ind i salen, hvilket betyder, at der i år var bedre plads imellem standene og større gangareal for de besøgende," siger Nana Renée Andersen og fortsætter:

"Vi havde i år også mulighed for at etablere et stort spiseområde i Vestsalen. Det betød, at vi ikke var så afhængige af vejret, som vi har været tidligere, da folk havde mulighed for at søge mere indendørs".

Julen fortsætter i Fængselsmuseet

Selvom årets julemarked er slut, er der stadig rig mulighed for at komme i julestemning, for Fængselsmuseet har også pyntet op til jul med juletræer og julestjerner. Mere end 1.000 julestjerner er blevet hængt op overalt i de gamle cellegange. Stjernerne er lavet af indsatte i det nye fængsel på Enner Mark og i Aabenraa Arrest.

Desuden er der rundt på museet placeret syv forskellige julefortællinger fra fængsler og arresthuse i Danmark. Julehistorierne hænger som pynt på hvert sit juletræ, så udsmykning og historie smelter sammen. Det julepyntede museum kan opleves året ud.

Se også