19.08.2020

Grundlovsdebat på FÆNGSLET står fast - på trods af corona

Coronavirussen sætter ikke en stopper for Grundlovsdebat på FÆNGSLET. Takket være FÆNGSLETs store lokaler er det muligt at gennemføre det populære arrangement på tryg og forsvarlig vis. 

Paneldebat til arrangement på FÆNGSLET

Selvom mange arrangementer i øjeblikket bliver aflyst på grund af coronavirussen, så sørger FÆNGSLET og Fængselsmuseet for, at det stadig er muligt at føre Grundlovsdebat ud i livet den 13. september.

"Vi har masser af plads på FÆNGSLET, og det gør det muligt for os at afholde arrangementet forsvarligt og følge myndighedernes retningslinjer. På den måde sørger vi for, at gæsterne får en tryg og sikker oplevelse." siger eventansvarlig på FÆNGSLET Nana Renée Andersen.

Til grundlovsdebatten vil FÆNGSLET gøre brug af de løsninger, som stedets konferenceafdeling har udviklet for at skabe sikre rammer i coronatiden. Hver deltager får ved check-in sin egen håndsprit og en flaske vand. Derudover vil der være indsat ekstraordinært rengøringspersonale hele dagen.

"Det er vigtigt for os, at vi afvikler et sikkert og professionelt arrangement, samtidig med at publikum får en god og inspirerende oplevelse - og det gør vi først og fremmest ved at skabe tryghed," siger Nana Renée Andersen.

Som en ekstra service har FÆNGSLET valgt at inkludere vand og brød i billetprisen, som er pakket ind. Der vil også være gratis kaffe og te under hele arrangementet.

Årets tema er højaktuelt

Med brødrene Anders og Peter Lund Madsen som konferenciers og debattører som Anne Glad, Bente Klarlund, Anders Petersen, Carla Mickelborg og underholdning af Christian Fuhlendorff er der lagt op til et brag af en Grundlovsdebat.

Selvom Grundlovsdebatten blev flyttet fra juni til september, er temaet kun blevet endnu mere aktuelt. Med emnet Sundhed og Trivsel som ramme undersøger de skarpe debattører spørgsmålet: "Sundheden under pres - hvem har ansvaret for vores helbred og trivsel?"

"De sundhedsmæssige udfordringer og dilemmaer vi stod i før coronakrisen, eksisterer stadig og samtidig vil de nye udfordringer, krisen har medført, kaste skygger over vores samfund i lang tid fremover. Derfor er temaet mere aktuelt end nogensinde, og netop dét vil de kendte forskere, meningsdannere og influencers stille skarpt på," siger Nana Renée Andersen.

Fordelagtig pris til unge og studerende
Billetsalget til Grundlovsdebat på FÆNGSLET er allerede i fuld gang, og igen i år kan studerende og unge under 25 år købe en billet for kun 100 kroner. Standardbilletter giver adgang til det spændende arrangementet for 250 kroner.

FORHOLDSREGLER TIL GRUNDLOVSDEBAT PÅ FÆNGSLET 2020

  • FÆNGSLET sikrer en meters afstand mellem alle deltagere
  • Hver deltager får ved check-in sin egen håndsprit og en flaske vand
  • Der vil være indsat ekstraordinært rengøringspersonale hele dagen
  • For at skabe ekstra sikkerhed sidder publikum på de samme pladser under hele arrangementet i stedet for at blive delt op og skifte plads, som sidste år
  • Som en ekstra service får deltagerne gratis brød, vand, kaffe og te

OM GRUNDLOVSDEBAT:

Grundlovsdebat på FÆNGSLET så dagens lys første gang i 2019 og blev en stor succes. Da coronavirussen brød ud var det ikke længere muligt at afholde arrangementet på Grundlovsdag den 5. juni, og det blev derfor flyttet til den 13. september.

Til årets grundlovsdebat er brødrene Anders og Peter Lund Madsen konferenciers, og det skarpe debatørhold består af Bente Klarlund, Anders Petersen, Anne Glad, Carla Mickelborg, Sana Mahin Doost, Jens M. Bruun og Kjeld Møller Pedersen, som vil diskutere emner med udgangspunkt i FN's tredje verdensmål: "Sundhed og trivsel". Til slut kigger komiker Christian Fuhlendorff forbi med et show og giver sit besyv til dagens emne.

Se også