04.02.2022

VINTERFERIE PÅ FÆNGSLET

Kast jer ud i spændende oplevelser for både store og små på FÆNGSLET i vinterferien. Lav seje tricks i skatehallen, eller besøg Fængselsmuseet og prøv de sjove familieaktiviteter, kom med på en af de særlige rundvisninger (også i mørke efter lukketid), prøv at flygte i virtual reality eller oplev celler på hjul i cellevognen. Fængselsmuseets aktiviteter foregår 12.-20. februar, mens skatehallen på FÆNGSLET er i uge 7. 

Pige løser gåde på inspektørens kontor som en del af familieaktiviteten, Det Skjulte Stempel

JAIL RAIL SKATEHAL PÅ FÆNGSLET

Drømmer du om at lave seje tricks på hjul, så kom og vær med i vinterferien, når den gamle lagerhal på FÆNGSLET omdannes til en midlertidig, indendørs skatehal.

Hele uge 7 kan du slå dig løs på løbehjul, skateboard eller rulleskøjter i FÆNGSLETs vinterferie-skatehal. Der er rig mulighed for at hænge ud med dine venner og øve dig på dit nyeste trick eller bare cruise rundt.

Alle er velkomne uanset alder og niveau. Der er stillet en mini-quater, kickers og forskellige andre elementer op, så du kan få luftet hjulene. Om du er på to, tre eller fire hjul er op til dig selv, bare du husker hjelmen!

FAMILIEAKTIVITET: DET SKJULTE STEMPEL

Prøv Fængselsmuseets helt nye familieaktivitet ‘Det skjulte stempel’ i hele efterårsferien, og giv jer i kast med en række lærerige, sjove og udfordrende opgaver. 

Som nyankommet fange får du og din familie overleveret et skrivehæfte fra en tidligere fange med en række opgaver, I skal løse for at få adgang til det skjulte stempel, som får jer ud i friheden.

Den tidligere fange giver jer tips til, hvordan I ved hjælp af morsekoder, mønstergenkendelse og mange andre opgaver, kan undslippe et liv i fængsel. Undervejs er der også indlagt kreative opgaver og lege, så de mindre børn også kan være med.

FERIERUNDVISNINGER MED FÆNGSELSBETJENTENE

Kom med en fængselsbetjent på rundvisning og få en oplevelse udover det sædvanlige. Rundvisningerne er udendørs.

Bjarne Karlsen, Jannie Jacobsen, Kaj Rasmussen og Helle Hansen har sammenlagt arbejdet mere end 100 år i danske fængsler, heraf en stor del i det gamle statsfængsel i Horsens. De har alle noget på hjertet og giver et levende indblik i en ellers lukket verden. De er alle fire særdeles rutinerede og erfarne formidlere, der brænder for at videregive deres spændende og meget personlige fortællinger.

I vinterferien fra den 12. oktober – 20. februar har vi 3 daglige rundvisninger. Husk, at med en billet til rundvisning skal I stadig købe entrébillet på dagen i billetsalget, men I er sikret indgangen. Børn til og med 17 år kommer gratis ind.

LUKKET OG SLUKKET – LYGTETYR EFTER LUKKETID

Kom med på tur rundt i Fængselsmuseet efter lukketid – vi begiver os ud i mørket kun udstyret med lygte og nysgerrigt sind.

Fængselsmuseet tilbyder nu en helt særlig rundvisning uden for museets normale åbningstid. Vi slukker for stikkontakterne og fortæller historier fra dengang, hvor fængselslivet udspillede sig i petroleumslampernes dunkle skær.

Lukket og Slukket foregår tre gange i ferien. Da rundvisningen ligger uden for museets normale åbningstid, vil det ikke være muligt at færdes på egen hånd i museet hverken før eller efterfølgende.

Henvender sig til personer over 12 år.

VERDENS VILDESTE FLUGT I VR

Træd ind i en helt ny verden på Fængselsmuseet – med nyt og avanceret udstyr, kan du selv prøve at flygte fra fængslet gennem en 18 meter lang tunnel i Virtual Reality.

Tag alle sanser i brug og få en 360 graders oplevelse, når du efterligner flugtkongen Lorentzens flugt gennem en tunnel med helt nyt VR-udstyr. I det virtuelle univers bliver du udstyret med en lygte og en murerske og skal forsøge at komme ud. Kan du undgå at blive opdaget af betjentene? Falder tunnelen sammen om ørene på dig? Og kan du grave det sidste stykke op til inspektørens kartoffelkælder?

OPLEV CELLEVOGNEN

I vinterferien har du mulighed for at se Fængselsmuseets cellevogn fra Vestre Fængsel.

I den store, sorte Volkswagen kan du se, røre, lugte og føle, hvordan det er at sidde på en fastmonteret plastikstol i et af cellevognens små gule skabe, som de små rum bliver kaldt. Du kan lukke døren og fordybe dig i den graffiti og de hilsner, der er skrevet i skabet. Eller du kan rejse dig og kigge ud af det lille vindue.

BESØG SPISEHUSET 8F

Besøg det mangfoldige og uformelle spisested, hvor moderne mad med velkendte, lokale og økologiske råvarer går hånd i hånd med atmosfæren i de gamle bygninger. Klassisk, dansk smørrebrød, frokostretter og en god kop kaffe er bare nogle af de ting, I kan finde på menukortet.

Der er altid gratis adgang til Spisehuset 8F – også når du ikke skal besøge museet.

OVERNAT BAG TREMMER

Vil I have en helt særlig oplevelse i ferien? Så kan I tilbringe natten i en autentisk fængselscelle i SleepIn FÆNGSLET og få en ekstra fængslende oplevelse. SleepIn er indrettet i den gamle sygeafdeling, hvor den ægte fængselsstemning stadig er intakt. Med et fængselsophold i vinterferien er du sikker på ikke at gå glip af feriens mange spændende aktiviteter.