19.02.2024

FÆNGSLET præsenterer HORSENS:DOX: Endagsfestival med dokumentarfilm og talk

For første gang nogensinde inviterer FÆNGSLET til HORSENS:DOX, en dag dedikeret til at udforske spændende dokumentarfilm og tankevækkende samtaler ud fra temaerne ensomhed, isolation og fællesskab.

Fra filmen En Vild Familie, som kan opleves på HORSENS:DOX

En af verdens førende dokumetarfilm-festivaler kommer for første gang til Horsens, når FÆNGSLET præsenterer HORSENS:DOX den 23. marts. I form af en en-dags filmfestival giver FÆNGSLET horsensianere en unik chance for at opleve internationalt anerkendte dokumentarfilm og deltage i spændende talks. Med HORSENS:DOX sætter FÆNGSLET byen på det nationale landkort som en del af DOX:DANMARK, et ambitiøst projekt der udbreder CPH:DOX-festivalen i hele landet.

"CPH:DOX har markeret sig som en af de mest betydningsfulde filmfestivaler med dokumentarfilm fra hele verden. Med innovative film og vigtige samfundsdebatter har festivalen tiltrukket filmskabere og publikum fra nær og fjern. Derfor er vi på FÆNGSLET stolte over at bringe festivalen til Horsens," siger eventchef på FÆNGSLET Heine Nielsen Kofoed.

FÆNGSLET har sat sit eget præg på endagsfestivalen og har udvalgt en række film ud fra temaer, som både fylder i dagens Danmark og i FÆNGSLETs egen historie - ensomhed, isolation og fællesskab. Under filmfestivalen vises tre film, som udforsker disse emner.

Desuden vil der være en spændende talk med Stephanie Siguenza (fra Årgang 0) og Jesper Westmark (fra Alene i Vildmarken), som fortæller om deres oplevelser med netop isolation og ensomhed - og ligeledes om et af temaerne i aftenens hovedfilm, The Contestant - dét at blive ufrivilligt kendt. HORSENS:DOX giver med både film og talks publikum mulighed for at forundres, blive klogere og ikke mindst hygge sig i dokumentarfilmens tegn.

"HORSENS:DOX er mere end bare filmvisninger; det er et rum for fælles opdagelse, læring og refleksion. Vi præsenterer et program, der spænder over samfundskritiske emner til rørende menneskelige fortællinger. Der vil være noget for enhver smag og aldersgruppe, uanset om man er filmnørd eller blot vil have en spændende oplevelse," siger Heine Nielsen Kofoed.

AFTENENS FILM

The Contestant
Virkelighedens svar på 'The Truman Show' er den vilde historie om en japansk mand, der blev en national superstjerne uden at vide det i et bizart one-man reality tv-show, hvor han skal genvinde sin frihed gennem kuponhæfter. Hans historie er en unik fortælling om isolation og om at blive ufrivilligt kendt.

En Vild Familie
En norsk familie, der har skabt et idyllisk selvforsynende liv for deres fire børn tvinges til at genoverveje deres valg og forsøge at (gen)integreres i det moderne samfund, da tragedien uventet rammer dem. Radikale livsvalg møder dilemmaer i en livsklog film.

Ekko af Kærlighed
En poetisk, rørende ærlig og livsklog dansk film om livslang kærlighed, og det der bliver tilbage, når den forsvinder igen. Kærlighedens ekko runger i de efterladtes gribende, humoristiske og frem for alt livsbekræftende fortællinger.

AFTENENS TALK

Oplev en tankevækkende talk med Stephanie Siguenza (Årgang 0) og Jesper Westmark (Alene i Vildmarken) - som på forskellig vis har oplevet isolation, ensomhed og fællesskab, mens hele Danmark fulgte med.

Stephanie Siguenza
Stephanie havde en turbulent opvækst, som blev portrætteret gennem 18 år i bedste sendetid i programmet Årgang 0. Det kaotiske liv blev en seermagnet og gjort til underholdning, men Stephanies barndom var alt andet end underholdende. 

Jesper Westmark
Jesper fra Alene i Vildmarken har en fortid som hår- og makeupartist og har arbejdet sammen med alverdens superstjerner. I dag har han lagt sit liv fuldstændig om. For Jesper handlede deltagelsen i Alene i Vildmarken aldrig om at vinde. Det handlede om selvudvikling og om at finde ind til sig selv. 

Til HORSENS:DOX bliver Indergården i Vestalen og Arresten omdannet til biografsale, og der vil være kiosk og bar med rig mulighed for at købe både popcorn, slik, sodavand, kaffe, øl og aftensmad. Der vil også være et hyggeligt lounge og spiseområde, hvor man kan nyde sin mad og drikke. Bar og kiosk er åben fra kl 16.30-22.

16.30: Dørene åbner til Vestsalen og Arresten
17:00: Filmvisninger: Vælg mellem 'En Vild Familie' i Vestsalen eller 'Ekko af Kærlighed' i Arresten
19:00: Modereret talk med Stephanie Siguenza fra 'Årgang 0' og Jesper Westmark fra 'Alene i Vildmarken'
20:00: Filmvisning: 'The Contestant' i Vestsalen
22:00: Tak for i aften

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG