22.04.2022

Åbning af Vestsalen er årets højdepunkt i 2021

2021 blev kontrasternes år på FÆNGSLET. Først en nedlukket og meget stille periode. Dernæst et meget aktivt og travlt andet halvår med et brag af en åbning af Vestsalen.

Vestsalen set udefra om aftenen med FÆNGSLET oplyst i lyserøde nuancer

“Selvom 2021 lagde stille ud med fire nedlukkede måneder i Fængselsmuseet, event- og konferenceafdelingen og i SleepIn på grund af Corona-pandemien, så kom FÆNGSLET sikkert igen, hvilket også afspejler sig i det flotte resultat på knap 1.4 mio. kr. efter skat,” siger direktør for Fonden FÆNGSLET Astrid Søes Poulsen.

En sal i verdensklasse

Den største begivenhed var afslutningen af det store Vestsalsbyggeri og åbningen den 14. september.

“Vestsalen er blevet alt det, vi drømte om – et rum i arkitektonisk verdensklasse og en fem-stjernet event- og konferencesal, hvor moderne funktionaliteter går hånd i hånd med den rå fængselsæstetik. Vi er i bestyrelsen både meget tilfredse og stolte over det resultat, der nu står, efter den indledende proces blev sat i gang helt tilbage i 2015. Det er FÆNGSLETs største transformation indtil nu, som er gennemført,” siger formand for Fonden FÆNGSLET Henning Nørbæk.

Siden åbningsfesten er det gået stærkt, og der har i Vestsalen allerede været afholdt alt lige fra teaterfestival og koncert til krimimesse, tv-optagelse, firmafester, store konferencer, produktfremvisning, award-show og julemarked. Vestsalen er netop blevet udvalgt som en af 21 favoritter til at vinde Renoverprisen.

Det lykkedes også at gøre Vestsalen fuldt og helt finansieret ved samlet at rejse 100 mio. kr. i ekstern fondsfinansiering samt ved Fonden FÆNGSLETs egenfinansiering på 7-10 mio. kr.

“Vestsalen er blevet alt det, vi drømte om – et rum i arkitektonisk verdensklasse og en fem-stjernet event- og konferencesal, hvor moderne funktionaliteter går hånd i hånd med den rå fængselsæstetik”

Henning Nørbæk, Formand for Fonden FÆNGSLET

Masser af kultur og konferencer i andet halvår

Ud over de mange arrangementer i Vestsalen var der generelt meget stor aktivitet både på event- og konferencesiden i andet halvår af 2021.

De mange besøgende kunne glæde sig over en bred palet af oplevelser – bl.a. Opera i det fri, Grundlovsdebat, Verdensballetten, Street Food Festival, Rock i FÆNGSLET (fire sommerkoncerter), Teaterfestival, ølfestivalen Beers Behind Bars, Krimimesse, Halloween på FÆNGSLET og det store julemarked Jul på FÆNGSLET.

Glædeligt er det også, at der hen over sommeren igen blev sat indtil flere besøgsrekorder i Fængselsmuseet, som derved lander på et besøgstal på linje med 2019 og 2020 på trods af, at museet var nedlukket i årets første fire måneder. Knap 63.000 besøgte museet i 2021.

Også FÆNGSLETs erhvervsudleje har klaret sig sikkert igennem de seneste år. Det har været muligt at fastholde stort set alle lejere og endda udvide med enkelte nye.

“Vi glæder os meget til nu at gå ind i et år, der forhåbentlig har set sin sidste nedlukning. Vi er i fuld gang med at fylde ordrebogen, og interessen for at holde både erhvervs- og kulturarrangementer på FÆNGSLET er heldigvis stor, ligesom vi ser en stigning i antallet af museums- og SleepIngæster. Vi fortsætter strategien med at åbne FÆNGSLET for store, unikke oplevelser, og vi er gearet til at være et arrangementshus i højt gear – ikke mindst med vores store nye udvidelse Vestsalen in mente. Et potentiale, vi for alvor skal forløse hen over de kommende år,” siger Astrid Søes Poulsen.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG