20.09.2023

Efterårsferie på FÆNGSLET

Kast jer ud i masser af sjove oplevelser for både små og store på FÆNGSLET i efterårsferien. 

AKTIVITETERNE – KORT FORTALT

Mest for børn: 
Græskarudskæring (17.-21. okt.) | Skær din egen græskar-lanterne
Jail Rail (17.-21. okt.) | Slå dig løs i FÆNGSLET pop-up-skatehal
Verdens vildeste flugt i VR | Bliv udbryderkonge for en dag i virtual reality
Familieaktivitet: Det skjulte stempel
| Løs opgaverne og bryd ud af fængslet
Børneaktivitet: Fuglen er fløjet
| Find fangernes undslupne fugle

Mest for unge og voksne:
Ferierundvisninger i Fængselsmuseet
| Fængselsbetjentene Fortæller
Talks: Hvorfor elsker vi gys? | Spændende talks og aktiviteter om gys og gru
UDSOLGT | Rappelling by night | Prøv at rappelle ned fra FÆNGSLETs fjerde sal
UDSOLGT | Unik biografoplevelse | Oplev fængselsfilmen 'R' i Arresten 
LOCKED Escape Rooms | 60 minutters højintensiv spændings-oplevelse

For hele familien: 
Smag på historien| Smagsprøver i Fængselsmuseet
Overnat i SleepIn
 | Sov bag tremmer – hvis du tør!
Fodboldgolf | Prøv en fodboldgolfbane i unikke rammer 
Brasseriet FÆNGSLET | Besøg FÆNGSLETs café

 

GRÆSKARUDSKÆRING

Lav (u)hyggelige græskar-lanterner på FÆNGSLET i efterårsferien. 

Traditionen tro har vi pyntet Snedkeriet op og sørget for alt, I skal bruge til at lave byens flotteste græskar-lanterne. Vi har en masse græskar, som kun venter på at blive udhulet og forvandlet til lanterner. Brug en skabelon eller skær ud fra din egen fantasi og tag resultatet med hjem til pynt.

Pris: 45 kr. pr. person (inkl. græskar, som naturligvis må tages med hjem).

Læs mere her.  

 


Jail Rail - SKATEHAL

Drømmer du om at lave seje tricks på skateboard, løbehjul eller rulleskøjter, så har du muligheden til Jail Rail på FÆNGSLET i efterårsferien. 

Kom og slå dig løs på løbehjul, skateboard eller rulleskøjter i FÆNGSLETs pop-up skatehal i efterårsferien. Her kan du hænge ud med dine venner og familie, lære nye tricks eller blot cruise en tur rundt i hallen. 

Er lillebror eller søster med på løbecykel, har vi igen indrettet et miniput område, så der rigtig kan krudtes af uden at komme i karambolage med de større to- eller firehjulede.

Pris: 25 kr. pr. person. 

Læs mere her.

 

verdens vildeste flugt i vr

Træd ind i en helt ny verden på Fængselsmuseet – med nyt og avanceret udstyr, kan du selv prøve at flygte fra fængslet gennem en 18 meter lang tunnel i Virtual Reality.

Tag alle sanser i brug og få en 360 graders oplevelse, når du efterligner flugtkongen Lorentzens flugt gennem en tunnel med helt nyt VR-udstyr. I det virtuelle univers bliver du udstyret med en lygte og en murerske og skal forsøge at komme ud. Kan du undgå at blive opdaget af betjentene? Falder tunnelen sammen om ørene på dig? Og kan du grave det sidste stykke op til inspektørens kartoffelkælder?

Læs mere her.  

 


FAMILIEAKTIVITET: DET SKJULTE STEMPEL

Prøv Fængselsmuseets familieaktivitet ‘Det skjulte stempel’ i hele efterårsferien, og giv jer i kast med en række lærerige, sjove og udfordrende opgaver. 

Som nyankommet fange får du og din familie overleveret et skrivehæfte fra en tidligere fange med en række opgaver, I skal løse for at få adgang til det skjulte stempel, som får jer ud i friheden.

Den tidligere fange giver jer tips til, hvordan I ved hjælp af morsekoder, mønstergenkendelse og mange andre opgaver, kan undslippe et liv i fængsel. Undervejs er der også indlagt kreative opgaver og lege, så de mindre børn også kan være med.

Læs mere her.

 


BØRNEAKTIVITET: FUGLEN ER FLØJET

Fangernes fugle er undsluppet - kan du finde dem? Prøv den nye børneaktivitet på Fængselsmuseet.  

Viste du, at man som fange måtte have to fugle i sin celle? De skulle selvfølgelig være i et fuglebur, men måske brød nogle ud og fløj rundt i fængslet. Denne problemstilling er omdrejningspunktet for Fængselsmuseets nye børneaktivitet.

Læs mere her.

 


FERIERUNDVISNINGer

Kom med en fængselsbetjent på rundvisning i efterårsferien og få en oplevelse udover det sædvanlige (Ferierundvisningerne foregår udendørs). 

Vil du have vaskeægte insiderviden fra et fængsel? Den 14.-22. oktober har du tre gange dagligt mulighed for at opleve den unikke rundvisning Fængselsbetjentene Fortæller og få et eksklusivt indblik i en ellers lukket verden.

Bjarne, Jannie, Helle og Jan har sammenlagt arbejdet mere end 65 år i danske fængsler, heraf en stor del i det gamle statsfængsel i Horsens. De har alle noget på hjerte og giver et levende indblik i en ellers lukket verden. De er alle fire særdeles rutinerede og erfarne formidlere, der brænder for at videregive deres spændende og meget personlige fortællinger.


Talks: Hvorfor elsker vi gys? 

Hvorfor tiltrækkes vi af gys og dystre fortællinger om sindets mørkeste afkroge?

Oplev talks med horrorforfatter A. Silvestri, PhD og forsker i skrækindjagende underholdning Mathias Clasen og PhD og forsker i leg, læring og frygt Marc Malmdorf Andersen - og få målt din egen frygtscore og morbide nysgerrighed til en frygtindgydende aften i Vestsalen. 

Læs mere om den frygtindgydende aften her

 

RAPPELLING BY NIGHT 

Fir dig ned ad FÆNGSLETs tykke mure fra 4. sals højde i nattens mulm og mørke.

Oplev et adrenalinsus udover det sædvanlige og lad tankerne vandre tilbage til 1984, hvor en fange firede sig ned ad fængslets mure i en spektakulær flugt. Han var på fri fod i hele 29 dage - men vi lover selvfølgelig, at du forbliver fri ovenpå denne højintense rappelling-oplevelse i Østre Indergård.  

Læs mere om rappelling her.

 

Unik biografoplevelse: Se fængselsfilmen 'R' 

Få en unik biografoplevelse, når vi viser Fængselsfilmen 'R' i Arresten.

Filmen med Pilou Asbæk i hovedrollen er optaget på FÆNGSLET. I efterårsferien omdanner vi Arresten til en fængselsbiograf og viser den danske storfilm 'R'. For første gang nogensinde kan filmen opleves på samme location, hvor den er optaget. Filmen introduceres af Kim Winther, som var fængselsbetjent i Horsens Statsfængsel samt medvirker som skuespiller i både 'R' og den aktuelle DR-serie 'Huset'. Begrænset antal pladser. 

Læs mere om den unikke biografoplevelse her.

 

LOCKED ESCAPE ROOMS

LOCKED og FÆNGSLET byder velkommen til en 60 minutters højintensiv spændings-oplevelse!

Du og din gruppe har 60 minutter til at finde ledetråde og løse gåder for til sidst at kunne løse missionen. Prøv det nye tema Undercover, hvor I er hemmelige agenter på en kritisk mission… Undercover er familievenligt og passer perfekt til en sjov oplevelse for hele familien i efterårsferien. I efterårsferien kan du ovenikøbet få 25% rabat på dit besøg i vores Escape Rooms. Brug rabatkoden UGE42, når du booker jeres besøg hos LOCKED. 

Læs mere her. 

 


SMAG PÅ HISTORIEN

I efterårsferien kan du smage på historien i Fængselsmuseet.

Når I besøger Fængselsmuseet i efterårsferien er der mulighed for at smage på historien. Fire udvalgte steder i museet kan i smage på den del af fængselshistorien, der passer til lige præcis det sted. 

Læs mere her.

 


Overnat bag tremmer

Vil I have en helt særlig oplevelse i ferien?

Så kan I tilbringe natten i en autentisk fængselscelle i SleepIn FÆNGSLET og få en ekstra fængslende oplevelse. SleepIn er indrettet i den gamle sygeafdeling, hvor den ægte fængselsstemning stadig er intakt. Med et fængselsophold i efterårsferien er du sikker på ikke at gå glip af feriens mange spændende aktiviteter.

Læs mere her.

 


SPIL FODBOLDGOLF

Prøv fodboldgolfbanen i de unikke rammer omkring FÆNGSLET.

Nyd det sjove spil på den specialdesignede 14-hulsbane og få en fængslende oplevelse med familie og venner. Banen tager højde for forskellige niveauer, uanset om I er konkurrencemennesker eller blot vil tage et hyggespil.

Læs mere her. 

 


BRASSERIET FÆNGSLET

Brasseriet FÆNGSLET er et uhøjtideligt og hyggeligt spisested med fokus på de gode råvarer, god service og lækre frokostretter.

I FÆNGSLETs unikke rammer finder du den stemningsfulde café ved indgangen til FÆNGSLET og er en oplagt destination, når du besøger Fængselsmuseet eller hvis du bare har lyst til en dejlig frokost eller en god kop kaffe og et stykke kage.

På Brasseriet FÆNGSLETs menukort finder du velkendte retter med moderne tvists, hvor gode råvarer udgør kernen.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG