29.09.2020

Efterårsferie på FÆNGSLET

Der er skruet helt op for uhyggen, når FÆNGSLET slår portene op og byder velkommen til årets Halloween i efterårsferien. Tag hele familien i hånden og leg med, når vi fejrer den festlige begivenhed fra mandag den 12. oktober til søndag den 18. oktober.

Udendørs rundvisning på FÆNGSLET i efterårsferien med halloween-pyntet hovedindgang

OBS: HALLOWEEN PÅ FÆNGSLET ER UDSOLGT.

  • Skær dit eget græskar
  • Kom til zombie-workshops
  • Gå på jagt i fangekælderen - men pas på, den er hjemsøgt! Det er Dystopia Entertainment (medskabere af Frygt FÆNGSLET), der byder indenfor til gys
  • Tag til monstermaske-workshop med kunstneren Phuc van Dang

Skattejagt for hele familien

Når du besøger Fængselsmuseet i efterårsferien i uge 42, kan du og din familie prøve de spændende skattejagter. 

Gå på jagt i fængslet for at finde de skjulte ting, som er nødvendige for en god flugt. Kan DU finde alle sporene og vælge den rigtige nøgle til friheden? Skattejagterne er til børn og barnlige sjæle fra ca. 4 år.

  • Houdini: Lad dig inspirere af bingobrikkerne rundt i fængslet og tegn din egen flugtrute (for de mindste: 4 år og opefter)
  • Flugtbingo: Løs flugtbingo-gåden og bryd ud af fængslet (for de mellemste: 6 år opefter)
  • Exodus: Løs opgaveposterne og lås hængelåsen op for at komme fri (for de største: 12 år opefter)

FERIERUNDVISNINGer | Præsten med pistolerne

Kom med på Fængselsmuseets særlige efterårsferierundvisninger, der i år handler om “præsten med pistolerne”. 

Det hører ikke til hjælpepræstens sædvanlige arbejdsopgaver at smugle beskeder og pistoler for fangerne, men det var præcis, hvad pastor Mikkelsen gjorde i 1944. Indsmuglingen var et led i en omstændelig flugtplan, som resulterede i den største fangeflugt fra fængslet. Kom med på vores spændende ferierundvisning og hør blandt andet, hvorfor Mikkelsen hjalp fangerne, og hvilket tilnavn det gav ham. Foruden præsten med pistolerne får du også historien om en 18 meter lang tunnel, en svævebane og det fængselsliv, som fangerne flygtede fra.

Dette års efterårsferierundvisninger foregår som noget nyt på FÆNGSLETs udendørs arealer, og vi anbefaler derfor, at I afsætter tid enten før eller efter rundvisningen til at besøge resten af Fængselsmuseet (indendørs) på egen hånd.

oplev cellevognen

I efterårsferien har du mulighed for at se Fængselsmuseets cellevogn fra Vestre Fængsel.

I den store, sorte Volkswagen kan du se, røre, lugte og føle, hvordan det er at sidde på en fastmonteret plastikstol i et af cellevognens små gule skabe, som de små rum bliver kaldt. Du kan lukke døren og fordybe dig i den graffiti og de hilsner, der er skrevet i skabet. Eller du kan rejse dig og kigge ud af det lille vindue.

Besøg SPISEHUSET 8F

Besøg det mangfoldige og uformelle spisested, hvor moderne mad med velkendte, lokale og økologiske råvarer går hånd i hånd med atmosfæren i de gamle bygninger. Klassisk, dansk smørrebrød, frokostretter og en god kop kaffe er bare nogle af de ting, I kan finde på menukortet.

Der er altid gratis adgang til Spisehuset 8F – også når du ikke skal besøge museet.

Obs: Frem til d. 18. oktober er det et krav fra myndighederne, at man skal bruge mundbind eller vesir i restauranter - dog ikke når man sidder ned.

Overnat bag tremmer

Vil I have en helt særlig oplevelse i ferien? Så kan I tilbringe natten i en autentisk fængselscelle i SleepIn FÆNGSLET og få en ekstra fængslende oplevelse. SleepIn er indrettet i den gamle sygeafdeling, hvor den ægte fængselsstemning stadig er intakt. Med et fængselsophold i efterårsferien er du sikker på ikke at gå glip af feriens mange spændende aktiviteter.

Se også