13.09.2022

Efterårsferie på FÆNGSLET

Kast jer ud i masser af sjove oplevelser for hele familien på FÆNGSLET i efterårsferien. Skær dit eget (u)hyggelige Halloween-græskar, eller besøg Fængselsmuseet og prøv de sjove familieaktiviteter, kom med på en af de særlige rundvisninger, prøv at flygte i virtual reality eller overnat bag tremmer. 

halloween-udsmykning med græskar og flagermus ved indgangen til museet

AKTIVITETERNE – KORT FORTALT

Halloween på FÆNGSLET (18.-21. okt.) | Skær din egen græskar-lanterne, kostumeworkshop og meget mere 

Death Quarter - Haunted Skatepark (18.-23. okt.) | Slå dig løs i FÆNGSLET Halloween-skatehal

Ferierundvisninger i Fængselsmuseet | Fængselsbetjentene Fortæller

Verdens vildeste flugt i VR | Bliv udbryderkonge for en dag i virtual reality

Familieaktivitet: Det skjulte stempel | Løs opgaverne og bryd ud af fængslet

Børneaktivitet: Fuglen er fløjet | Find fangernes undslupne fugle

Lukket og Slukket | Lygtetur efter lukketid

Overnat i SleepIn | Sov bag tremmer – hvis du tør!

Fodboldgolf | Prøv en fodboldgolfbane i unikke rammer 

LOCKED Escape Rooms | 60 minutters højintensiv spændings-oplevelse

Brasseriet FÆNGSLET | Besøg Brasseriets pop-up café

 
 

Halloween på fængslet

Endnu en gang slår FÆNGSLET portene op til (u)hygge og byder velkommen til årets halloween i efterårsferien.

Der er skruet op for uhyggen, når FÆNGSLET slår portene op og byder velkommen til årets halloween, der løber af stablen i uge 42. Tag hele familien i hånden og kom og leg med, når vi fejrer den festlige begivenhed fra tirsdag den 18. oktober til fredag den 21. oktober.

Traditionen tro vil der være græskarudskæring, hvor jeres kreative evner kan testes og resultatet tages med hjem til pynt. Hele familien udfordres i græskarbowling, og så du kan du prøve at røre ved vaskeægte hekse-øjne, troldesnot og andre klamme ting.

Kan du gætte, hvad sølvpapir, affaldssække og gamle stofrester har med halloween at gøre? Måske det kan blive til seje kostumer! Kom og leg med, når vi forvandler husholdningsartikler og genbrugsmaterialer til fantasifulde kostumer, der kan gøre alle monstre misundelige.

 

DEATH QUARTER - HAUNTED SKATEPARK

Kom og slå dig løs på løbehjul, skateboard eller rulleskøjter i FÆNGSLETs midlertidige skatehal – denne gang i uhyggens tegn.

Søg i ly for efterårets rusk og regn og kør rundt i FÆNGSLETs Haunted Skatepark i efterårsferien. Her kan du hænge ud med dine venner og familie, lære nye tricks eller blot cruise rundt som et andet spøgelse.

Er lillebror eller søster med på løbecykel, har vi igen indrettet et miniput område, så de også kan slå sig løs uden at komme i karambolage med de større to- eller firehjulede.

 

EFTERÅRSFERIERUNDVISNINGer

Kom med en fængselsbetjent på rundvisning og få en oplevelse udover det sædvanlige. Rundvisningerne foregår udendørs.  

Bjarne Karlsen, Jannie Jacobsen, Kaj Rasmussen og Helle Hansen har sammenlagt arbejdet mere end 100 år i danske fængsler, heraf en stor del i det gamle statsfængsel i Horsens. De har alle noget på hjertet og giver et levende indblik i en ellers lukket verden. De er alle tre særdeles rutinerede og erfarne formidlere, der brænder for at videregive deres spændende og meget personlige fortællinger.

 

verdens vildeste flugt i vr

Træd ind i en helt ny verden på Fængselsmuseet – med nyt og avanceret udstyr, kan du selv prøve at flygte fra fængslet gennem en 18 meter lang tunnel i Virtual Reality.

Tag alle sanser i brug og få en 360 graders oplevelse, når du efterligner flugtkongen Lorentzens flugt gennem en tunnel med helt nyt VR-udstyr. I det virtuelle univers bliver du udstyret med en lygte og en murerske og skal forsøge at komme ud. Kan du undgå at blive opdaget af betjentene? Falder tunnelen sammen om ørene på dig? Og kan du grave det sidste stykke op til inspektørens kartoffelkælder?

 


FAMILIEAKTIVITET: DET SKJULTE STEMPEL

Prøv Fængselsmuseets familieaktivitet ‘Det skjulte stempel’ i hele efterårsferien, og giv jer i kast med en række lærerige, sjove og udfordrende opgaver. 

Som nyankommet fange får du og din familie overleveret et skrivehæfte fra en tidligere fange med en række opgaver, I skal løse for at få adgang til det skjulte stempel, som får jer ud i friheden.

Den tidligere fange giver jer tips til, hvordan I ved hjælp af morsekoder, mønstergenkendelse og mange andre opgaver, kan undslippe et liv i fængsel. Undervejs er der også indlagt kreative opgaver og lege, så de mindre børn også kan være med.

 


BØRNEAKTIVITET: FUGLEN ER FLØJET

Fangernes fugle er undsluppet - kan du finde dem? Prøv den nye børneaktivitet på Fængselsmuseet.  

Viste du, at man som fange måtte have to fugle i sin celle? De skulle selvfølgelig være i et fuglebur, men måske brød nogle ud og fløj rundt i fængslet. Denne problemstilling er omdrejningspunktet for Fængselsmuseets nye børneaktivitet.


LUKKET OG SLUKKET

Kom med på tur rundt i Fængselsmuseet efter lukketid – vi begiver os ud i mørket kun udstyret med lygte og nysgerrigt sind.

Fængselsmuseet tilbyder en helt særlig rundvisning uden for museets normale åbningstid. Vi slukker for stikkontakterne og fortæller historier fra dengang, hvor fængselslivet udspillede sig i petroleumslampernes dunkle skær.

 

Overnat bag tremmer

Vil I have en helt særlig oplevelse i ferien? Så kan I tilbringe natten i en autentisk fængselscelle i SleepIn FÆNGSLET og få en ekstra fængslende oplevelse. SleepIn er indrettet i den gamle sygeafdeling, hvor den ægte fængselsstemning stadig er intakt. Med et fængselsophold i efterårsferien er du sikker på ikke at gå glip af feriens mange spændende aktiviteter.

 


SPIL FODBOLDGOLF

Prøv fodboldgolfbanen i de unikke rammer omkring FÆNGSLET. Nyd det sjove spil på den specialdesignede 14-hulsbane og få en fængslende oplevelse med familie og venner. Banen tager højde for forskellige niveauer, uanset om I er konkurrencemennesker eller blot vil tage et hyggespil.

 


LOCKED ESCAPE ROOMS

LOCKED og FÆNGSLET byder velkommen til en 60 minutters højintensiv spændings-oplevelse! Du og din gruppe har 60 minutter til at finde ledetråde og løse gåder for til sidst at kunne løse missionen. Prøv det nye tema Undercover, hvor I er hemmelige agenter på en kritisk mission… Undercover er familievenligt og passer perfekt til en sjov oplevelse for hele familien i efterårsferien.

 


BRASSERIET FÆNGSLETS POP-up café

I efterårsferien åbner Brasseriet FÆNGSLET en pop-up cafe, så de mange efterårsferiegæster kan nyde en bid mad og lidt at drikke.

I finder Brasseriet FÆNGSLETs pop-up cafe i Arresten på FÆNGSLET. Der er åbent fra lørdag den 15. oktober til og med søndag den 23. oktober. Alle dage fra 11.00-15.30.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG