06.10.2021

Efterårsferie på FÆNGSLET

 

Græskarudskæring til halloweenlanterner

FAMILIEAKTIVITET: DET SKJULTE STEMPEL

Prøv Fængselsmuseets helt nye familieaktivitet ‘Det skjulte stempel’ i hele efterårsferien, og giv jer i kast med en række lærerige, sjove og udfordrende opgaver. 

Som nyankommet fange får du og din familie overleveret et skrivehæfte fra en tidligere fange med en række opgaver, I skal løse for at få adgang til det skjulte stempel, som får jer ud i friheden.

Den tidligere fange giver jer tips til, hvordan I ved hjælp af morsekoder, mønstergenkendelse og mange andre opgaver, kan undslippe et liv i fængsel. Undervejs er der også indlagt kreative opgaver og lege, så de mindre børn også kan være med.

Halloween på fængslet

Endnu en gang slår FÆNGSLET portene op til (u)hygge og byder velkommen til årets halloween, der løber af stablen den 18.-21. oktober.

Traditionen tro har vi pyntet Snedkeriet op og sørget for alt, I skal bruge til at lave byens flotteste græskar-lanterne. Vi har en masse græskar, som kun venter på at blive udhulet og forvandlet til lanterner. Brug en skabelon eller skær ud fra din egen fantasi og tag resultatet med hjem til pynt.

I kan også deltage i konkurrencen om at lave det flottest skårede græskar. Vinderen får en gaveæske med fine FÆNGSLET varer. Spisehuset 8F laver en pop-up café i lokalet, hvor I kan købe uhyggeligt lækre kager og skræmmende god kaffe til farligt gode priser.

Grundet manglende ressourcer hos vores gode samarbejdspartnere, er det ikke muligt at slå arrangementet op i samme store stil, som vi plejer med fangekælder, eller sår- og zombie-workshops. Men som altid kan vi love en god oplevelse ude af huset og med halv pris på entréen i Fængselsmuseet, er der rig mulighed for en dag fyldt med underholdning for hele familien.

EFTERÅRSFERIERUNDVISNINGer

Kom med på Fængselsmuseets særlige efterårsferierundvisninger og få helt særlig insiderviden. 

På Fængselsmuseets guidede rundvisning kan du få styr på myter og fakta om arbejdslivet bag murene – og høre om dramatiske flugter, hvor arbejdspladserne ofte blev udnyttet til kreative hjælpemidler. Det var nemlig her, at fangerne blev i stand til bl.a. at lave reb, stiger og dirke. På rundvisningerne kommer I rundt og ser, hvor der er blevet klatret, kravlet og sprunget, og får detaljer om i alt seks forskellige flugter.

I efterårsferien fra den 17. oktober – 24. oktober har vi 6 daglige rundvisninger. Husk, at med billet til rundvisning skal I stadig købe entrébillet på dagen i billetsalget, men I er sikret indgangen – og i efterårsferien får I 50 % rabat på entréen, og børn til og med 17 år kommer gratis ind.

verdens vildeste flugt i vr

Træd ind i en helt ny verden på Fængselsmuseet – med nyt og avanceret udstyr, kan du selv prøve at flygte fra fængslet gennem en 18 meter lang tunnel i Virtual Reality.

Tag alle sanser i brug og få en 360 graders oplevelse, når du efterligner flugtkongen Lorentzens flugt gennem en tunnel med helt nyt VR-udstyr. I det virtuelle univers bliver du udstyret med en lygte og en murerske og skal forsøge at komme ud. Kan du undgå at blive opdaget af betjentene? Falder tunnelen sammen om ørene på dig? Og kan du grave det sidste stykke op til inspektørens kartoffelkælder?

oplev cellevognen

I efterårsferien har du mulighed for at se Fængselsmuseets cellevogn fra Vestre Fængsel.

I den store, sorte Volkswagen kan du se, røre, lugte og føle, hvordan det er at sidde på en fastmonteret plastikstol i et af cellevognens små gule skabe, som de små rum bliver kaldt. Du kan lukke døren og fordybe dig i den graffiti og de hilsner, der er skrevet i skabet. Eller du kan rejse dig og kigge ud af det lille vindue.

Besøg SPISEHUSET 8F

Besøg det mangfoldige og uformelle spisested, hvor moderne mad med velkendte, lokale og økologiske råvarer går hånd i hånd med atmosfæren i de gamle bygninger. Klassisk, dansk smørrebrød, frokostretter og en god kop kaffe er bare nogle af de ting, I kan finde på menukortet.

Der er altid gratis adgang til Spisehuset 8F – også når du ikke skal besøge museet.

Overnat bag tremmer

Vil I have en helt særlig oplevelse i ferien? Så kan I tilbringe natten i en autentisk fængselscelle i SleepIn FÆNGSLET og få en ekstra fængslende oplevelse. SleepIn er indrettet i den gamle sygeafdeling, hvor den ægte fængselsstemning stadig er intakt. Med et fængselsophold i efterårsferien er du sikker på ikke at gå glip af feriens mange spændende aktiviteter.

Her kan du finde svar på de oftest stillede spørgsmål omkring efterårsferien på FÆNGSLET. Vi glæder os til at tage imod jer. 

Kan vi købe billet til Fængselsmuseet på forhånd?

Nej, det kan I ikke. Entrébilletter købes i receptionen i den grønne port på ankomstdagen. Dette er for at ingen går forgæves. Vi vil dog forberede jer på, at I kan risikere at skulle stå i kø.

Hvordan sikrer vi os plads på en rundvisning?

Når I booker plads på en rundvisning, er I sikret plads til rundvisningen – og der er ikke ventetid til rundvisningerne (som foregår udendørs). Der kan dog være kø for at komme ind i museet.
Rundvisningerne kan bookes online her. På selve dagen er det ikke muligt at booke online, så hvis der er ledige pladser, kan de kun bookes ved fremmøde i receptionen efter “først til mølle”-princippet. Det er dog vigtigt at nævne, at I stadig skal købe entrébilletten i receptionen på dagen. Hvis køen er lang til billetsalget, kommer vi ud i køen og finder dem, der har bestilt plads på rundvisning, så I ikke kommer for sent til rundvisningen.

Hvornår på dagen skal vi besøge museet? 

Fængselsmuseet har åbent hver dag i hele efterårsferien kl. 10-16. Vores erfaring er, at der er flest gæster fra kl. 10-13 – så måske kan I undgå kø, hvis I kommer lidt før 10 eller ud på eftermiddagen. Men vi garanterer intet.

Gælder en billet til ’Halloween på FÆNGSLET’ også til Fængselsmuseet?

Nej. I skal købe billet til Fængselsmuseet i receptionen på ankomstdagen, hvis I også ønsker at besøge museet. Der er halv pris på entréen hele efterårsferien.

’Halloween på FÆNGSLET’ – kan vi købe billet på forhånd?

Ja, det kan I - find dem her. Der kan også købes billet i døren på dagen.
Bemærk, at der i år ikke er mulighed for haunted house.

Oplev de spændende lydfortællinger gratis

Tag en tur rundt på Fængselsgrunden med vores lydfortællinger i ørerne. Tag et kort med Fængselsfortællinger ved den store bilport til højre for billetsalget/den grønne port, og lyt jer rundt om den fantastiske fængselsbygning.

Rigtig god fornøjelse!

Se også