VESTSALEN

- event- og konferencesal i arkitektonisk verdensklasse

Vestsalen er FÆNGSLETs spektakulære kultur- og konferencesal. Vestsalen er det største transformationsprojekt i det gamle fængsels historie. 

Med Vestsalen er FÆNGSLETs vision om at åbne en tidligere lukket verden op og invitere det store publikum ind til oplevelser ud over det sædvanlige for alvor ført ud i livet. Med det nye byggeri har FÆNGSLET og byen fået en helt ny række muligheder.

Vestsalen giver FÆNGSLET de optimale, fleksible muligheder for at afholde en bred palet af koncerter, kulturelle arrangementer og særlige events.

Plads til 800 gæster

Samlet set er salen 1.200 m2 og kan rumme op imod 800 gæster. Ved sommerarrangementer åbnes salen, så inde- og udeareal flyder sammen. Salen er meget fleksibel og kan deles op i tre, så den er anvendelig til en bred vifte af arrangementer lige fra koncerter til møder for mindre grupper.

Vestsalen åbner bygningen ud mod fængselsgården med en glasfacade, som er med til at understøtte transformationen af det tidligere statsfængsel fra lukket til åbent, sådan som det har været tanken med den hidtidige udvikling af stedet.

Helt konkret er etableringen af salen sket ved, at facaden i FÆNGSLET’s vestlige fløj blev åbnet op og en boks med et stort multianvendeligt rum blev skudt ind. Denne boks er designet i et moderne formsprog og materialer, der bidrager til et meget originalt og åbent udtryk.

Fakta om Vestsalen

Vestsalen består samlet set af en foyer (lille sal) og to større sale; Indergården og Store sal.

 • Størrelse: 388 kvm.
 • Antal stående gæster v. høje caféborde: 200 pers
 • Antal gæster ved biograf-opstilling: 250 pers
 • Antal gæster ved langborde: 170 pers
 • Antal gæster ved gruppeborde: 120 pers
 • Teknik: AV-udstyr til afvikling af konferencer/mindre shows
 • Størrelse: 576 kvm
 • Antal stående gæster: 600 pers
 • Antal gæster ved biograf-opstilling: 500 pers
 • Antal gæster ved langborde: 250 pers
 • Antal gæster ved gruppeborde: 184 pers
 • Teknik: Professionelt lys/lyd-udstyr til store produktioner samt konference AV-udstyr

 

Alle Vestsalens lokaler er udstyret med moderne interiør og har mange forskellige indretningsmuligheder. Der er både mulighed for dagslys og mørklægning, og akustikløsningen er gennemtænkt til konference såvel som koncert.

I direkte tilknytning til Vestsalen finder I alle nødvendige praktiske supportfunktioner – herunder garderobe, toiletter, foyer og backstagelokaler.

Læs også: FÆNGSLET får eventsal i arkitektonisk verdensklasse

 

SE DEN SPEKTAKULÆRE ETABLERING AF VESTSALEN

KONTAKT FÆNGSLET NU!

Konference- og eventteamet sidder klar til at gøre jeres næste arrangement til en fængslende oplevelse.

Tlf: Konference: 76 10 00 11  | Event: 88 62 47 00
Mail: arr@faengslet.dk

TAK TIL

Den nye kultur-, event- og konferencesal på FÆNGSLET er støttet af Foreningen Realdania med 40 mio. kr., A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med 40 mio. kr., Augustinus Fonden med 10 mio. kr., Salling Fondene med 5 mio. kr., Familien Hede Nielsens Fond med 3 mio. kr., Spar Nord Fonden med 900.000 kr. og Insero Horsens med 600.000 kr.

Totalrådgiverteamet har bestået af arkitektfirmaet CUBO, Rambøll på ingeniør-, installations- og akustiksiden, NIRAS som bygherrerådgiver, CASA A/S som hovedentreprenør, mens det er arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, der har stået for landskabsdelen.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG

Nyheder