Gymnastiksalen

Gymnastiksalen ligner dét, den er – nemlig en god gammeldags gymnastiksal. Tremmerne for vinduerne adskiller den dog fra de gymnastiksale, som vi kender fra folkeskolen – det samme gør sig gældende for den hårdhed i tacklingerne, som er blevet lagt for dagen i dette lokale, da det var aktivt som fængselsfacilitet.

Gymnastiksalen er et regulært firkantet lokale med ind- og udgang i begge ender. Der er toiletter i lokalet og ingen teknik som udgangspunkt.

Her er plads til 150 stående gæster.

HISTORIEN BAG

Gymnastiksalen var oprindelig kaserne for de ansatte. Spisemester Seistrup, der fik 17 børn, boede her i 1892, da Jens Nielsen blev henrettet. Det var også her, at skarpretter Seistrup blev indkvarteret, da han kom til Horsens før henrettelsen.

Efterhånden var der ikke længere brug for en kaserne, og bygningen blev omdannet til gymnastiksal. I 1936 blev den desuden indrettet til foredragssal med filmapparat, radio og siddeplads til 200 mennesker. Gymnastiksalen blev også brugt til husflidsudstillinger, hvor fangernes husflidsprodukter blev solgt.

120

70

60

Vil du booke eller høre mere om lokalet? 

Kontakt konference- og eventteamet på arr@faengslet.dk eller 7610 0011.

Kontakt FÆNGSLET nu

Se andre

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG