Praktisk info om Fængselsmuseet

På denne side finder du diverse praktiske oplysninger, som kan hjælpe dig til at få den bedste oplevelse i Fængselsmuseet.

Der er 800 gratis parkeringspladser på FÆNGSLETs område og et begrænset antal p-pladser for busser.

P1 er forbeholdt museumsgæster. P-pladser for handicappede findes tæt på hovedindgangen ved den grønne port. Der findes 20 el-ladestandere fordelt på P1 og P2.

Ved travlhed er der også mulighed for at parkere i området omkring FÆNGSLET eller benytte de alternative p-pladser ved Vesthallen på Fussingsvej et par minutters gang fra hovedindgangen.

Busser med museumsgæster kan ikke forvente parkeringsmuligheder op til og på koncertdage, men må gerne afsætte og afhente passagerer tæt på FÆNGSLET afhængig af arrangementet.

Parkeringsmuligheder FÆNGSLET

 

Busser med gæster kan ikke forvente parkeringsmulighed op til og på koncertdage, men må gerne afsætte og afhente passagerer tæt på FÆNGSLET afhængig af arrangementet.

FÆNGSLET ligger 1,6 km fra banegården. Man kan se FÆNGSLET oppe til venstre, når man kommer ud fra Banegården, og det tager ca. 15-20 minutter på gåben. Ellers er det muligt at tage en TAXA eller bus nr. 9 fra Nørretorv.

Let adgang til de store værkstedslokaler gennem bilporten, f.eks. i forbindelse med Messer og andre kundeevents.

Fængslet er en gammel størrelse, og i 1853 var der ikke tænkt så meget på tilgængelighed.

Derfor har vi nu installeret ramper, elevatorer m.m. inde på museet, der gør det muligt for gangbesværede og kørestolsbrugere at komme rundt i udstillingsområderne på de forskellige niveauer.

Ramperne, der fører ind til bygningen, er dog meget stejle og kan være svære at komme op af på egen hånd. Butikspersonalet hjælper meget gerne til, hvis I har behov for hjælp. I enkelte mindre lokaler er nogle dørkarme smalle, så der kan opstå problemer med en større kørestol.

Der er handicapparkering lige ved indgangen til fængslet og handicaptoilet i bygningen.

I Fængselsmuseet har gæster med ledsagerkort mulighed for at medbringe én ledsager gratis ved fremvisning af ledsagerkort.

Du må ikke medbringe mad og drikkevarer i museet, men du er velkommen til at besøge FÆNGSLETs café. Læs mere om Brasseriet FÆNGSLET her.

Det er ikke tilladt at medbringe hunde i Fængselsmuseet, men de er velkomne i snor på FÆNGSLETs udendørsarealer. Kan hunden være alene, er der mulighed for at placere den i et hjørne af vores forgård (uden opsyn) under jeres besøg på museet. Vandskåle kan lånes i Fængselsbutikken, så husk at informere vores butikspersonale om dette, så de kan sørge for vand til jeres hund. Husk at samle efterladenskaber op.

Foto og video til privat brug

Du må gerne fotografere i Fængselsmuseet til privat brug. Du må dog ikke benytte blitz, da det kan skade genstandene. Al fotografering skal ske under hensyntagen til øvrige museumsgæster og skal være uden stativ. 

Du må gerne dele billeder taget på museet på dine personlige profiler på sociale medier. Men husk ikke at dele billeder af andre besøgende eller personale uden deres tilladelse. Del gerne dine fotos under hashtagget #fængselsmuseet eller #fængslet.

Hvis formålet med dit besøg udelukkende er at tage billeder eller optage video, skal du lave en photoshoot-lejeaftale se mere her.

Er du i tvivl om fotografering eller andet, når du besøger museet, så spørg gerne vores servicepersonale.

Optagelser til kommercielt brug

Fotos og videooptagelser til kommercielt brug må kun ske efter forudgående aftale og tilladelse fra museet. Der er særlige betingelser og priser for kommercielle optagelser. Se mere her og kontakt vores eventafdeling ved spørgsmål. 
Vi indgår sommetider aftaler med influencere og YouTubere, hvis det har en markedsføringsmæssig værdi for stedet. Ved ønsker om et samarbejde, send da en mail til ml@faengslet.dk.

Vi glæder os til at tage imod dig - og bare rolig, du skal nok blive lukket ud igen.

Mere om Fængselsmuseet

FÅ MERE UD AF DIT BESØG