Skjulte Genstande

159 hashpiber, slugte knive og kinderæg, der blev fundet, hvor solen aldrig skinner. Oplev de bemærkelsesværdige genstande, som fængselsbetjente har konfiskeret i tidens løb.

Udstillingen Skjulte Genstande giver rig mulighed for forundring og stof til eftertanke, når man går opdagelse blandt ulovlige genstande fra forskellige danske fængsler og arresthuse. 

Udstillingen indeholder genstande, som tidligere har vist sig at være populære hos museets gæster. Man kan blandt andet opleve 159 hashpiber på nært hold. Hashpiberne fascinerer, fordi de er så opfindsomme. De er fremstillet af helt almindelige hverdagsting såsom sodavandsflasker og støvsugerrør, og så er de i alle mulige farver og størrelser.

I samme rum bliver intet mindre end 19 montrer med slugte genstande også udstillet. Montrerne indeholder blandet andet søm og sikkerhedsnåle, genstande, som før har været udstillet, men denne gang fortæller hver montre en personlig historie om fangerne.

Aktivitet: Find de ulovlige genstande

Som en del af udstillingen kan man prøve kræfter med, hvad det vil sige at være fængselsbetjent og finde ud af, hvor opfindsomme fanger kan være til at finde gemmesteder. Det gamle gennemlysningsapparat er blevet fundet frem fra magasinet og fungerer nu som et spil, hvor det gælder om at finde ulovlige genstande gemt i kufferter og tasker. Kan du spotte dem alle eller overlister fangerne dig?

Man kan også dyste i at visitere en celle mod en anden eller mod én selv i kamp mod tiden, når uret sættes i gang. Kan du gennemskue alle gemmestederne og finde frem til de ulovlige genstande, inden tiden rinder ud? Fantasien bliver for alvor sat på prøve, og kun de kløgtigste finder alle genstandene.

SE OGSÅ

FÅ MERE UD AF DIT BESØG