Minidokumentarfilmfestival på FÆNGSLET

HORSENS:DOX

23. mar. | 16.30-22.00

95 kr. + gebyr (105 kr. i døren)

FÆNGSLET

Køb billet

Den 23. marts kan du opleve et udvalg af de allerbedste nye dokumentarfilm og en spændende talk, når FÆNGSLET i samarbejde med DOX:DANMARK inviterer til HORSENS:DOX for allerførste gang. 

Blandt tremmer og gamle fængselsceller inviterer vi til en aften i dokumentarfilmenes tegn, når vi for første gang byder velkommen til HORSENS:DOX, som kun kan opleves på FÆNGSLET - og kun denne ene aften. 

Ensomhed, isolation og fællesskaber (eller manglen på fællesskaber) er temaer som alle fylder meget i dagens Danmark og som passer glimrende ind i FÆNGSLETs historie. Det at være 'på', hvad enten det handler om sociale medier, hamsterhjulet eller i sociale sammenhænge, er noget de fleste af os kender til. På samme måde har de fleste af os stiftet bekendtskab med følelser som ensomhed eller følelsen af at være isoleret. Med HORSENS:DOX inviterer FÆNGSLET til en inspirerende aften med fokus på netop disse emner med visningen af tre nye dokumentarfilm samt en spændende talk med Stephanie Siguenza (fra Årgang 0) og Jesper Westmark (fra Alene i Vildmarken). 

Cphdox Cphdox2024 The Contestant Stills 0 2035547
Cphdox Cphdox2024 A New Kind Of Wilderness Press Kit 0 2074137

AFTENENS TRE FILM

The Contestant
Virkelighedens svar på ’The Truman Show’ er den vilde historie om en japansk mand, der blev en national superstjerne uden at vide det i et bizart one-man reality tv-show, hvor han skal genvinde sin frihed gennem kuponhæfter. Hans historie er en unik fortælling om isolation og om at blive ufrivilligt kendt.

En Vild Familie
En norsk familie, der har skabt et idyllisk selvforsynende liv for deres fire børn tvinges til at genoverveje deres valg og forsøge at (gen)integreres i det moderne samfund, da tragedien uventet rammer dem. Radikale livsvalg møder dilemmaer i en livsklog film.

Ekko af Kærlighed
En poetisk, rørende ærlig og livsklog dansk film om livslang kærlighed, og det der bliver tilbage, når den forsvinder igen. Kærlighedens ekko runger i de efterladtes gribende, humoristiske og frem for alt livsbekræftende fortællinger.

Læs mere om de tre film her

Stephanie Siguenza
Jesper Westmark

TALK

Oplev en fascinerende talk med Stephanie Siguenza (årgang 0) og Jesper Westmark (Alene i Vildmarken) - begge har de mødt isolation, ensomhed og fællesskab på forskellige måder, mens hele Danmark fulgte med.

Læs mere om talken her.

PROGRAM

16.30: Dørene åbner til Vestsalen og Arresten
17:00: Filmvisninger: Vælg mellem 'En Vild Familie' i Vestsalen eller 'Ekko af Kærlighed' i Arresten
19:00: Modereret talk med Stephanie Siguenza fra ’Årgang 0’ og Jesper Westmark fra ’Alene i Vildmarken’
20:00: Filmvisning: 'The Contestant' i Vestsalen
22:00: Tak for i aften

Billetten til HORSENS:DOX gælder til hele arrangementet.

NB: Du vælger selv, om du vil se 'En Vild Familie' eller 'Ekko af Kærlighed'. 

Virkelighedens svar på ’The Truman Show’.

Aftenens hovedfilm er The Contestant, som viser den sande fortælling om en mand, der sidder 15 måneder i fangenskab, uden tøj og vand, mens han uvidende bliver sendt på live TV til hele Japan.

Han bliver fulgt af over 15 millioner seere hver uge – og bliver uvidende en kendis. Han mister forstanden i isolation alt imens han skriver dagbøger, der senere bliver bestsellers. Se denne unikke fortælling om isolation og dét at blive ufrivillig kendt og prisen for berømmelse.

Spilletid: 90 min
Instruktør: Clair Titley
Sprog: Japansk
Undertekster: Engelsk

Elsker du også Viggo Mortensen i rollen som Captain Fantastic, så har du den ægte vare her.

En Vild Familie handler om selvvalgt isolation i den norske skov, om en selvforsørgende familie og en flugt fra hamsterhjulet. 

En familie, der har skabt et idyllisk selvforsynende liv for deres fire børn tvinges til at genoverveje deres valg og forsøge at (gen)integrere sig i det moderne samfund, da tragedien uventet rammer dem. Radikale livsvalg møder dilemmaer i en livsklog film.

Spilletid: 83 min
Instruktør: Silje Evensmo Jacobsen
Sprog: Engelsk og norsk
Undertekster: Engelsk

Årets store kærlighedsfilm for det modne segment.

Ekko af Kærlighed er en film om kærlighed, om dét at miste og dét at opbygge en tosomhed og et fællesskab. 

En poetisk, rørende ærlig og livsklog film om livslang kærlighed, og det der bliver tilbage, når den forsvinder igen. Kærlighedens ekko runger i de efterladtes gribende, humoristiske og frem for alt livsbekræftende fortællinger.

Spilletid: 76 min
Instruktør: Zara Zerny
Sprog: Dansk
Undertekster: Ingen

Stephanie Siguenza voksede op med en kriminel far og en mor med skiftende kærester og mange flytninger. Alt sammen portrætteret gennem 18 år i bedste sendetid med massevis af trofaste seere. Det kaotiske liv blev en seermagnet og gjort til underholdning, men Stephanies barndom var alt andet end underholdende. 

Jesper Westmark fra Alene i Vildmarken har en fortid som hår- og makeupartist og har arbejdet sammen med alverdens superstjerner. I dag har han lagt sit liv fuldstændig om. For Jesper handlede deltagelsen i Alene i Vildmarken aldrig om at vinde. Det handlede om selvudvikling og om at finde ind til sig selv. 

Oplev en spændende samtale mellem to mennesker, som på vidt forskellig vis har stiftet bekendtskab med isolation, ensomhed og fællesskab - mens hele Danmark kunne se med. 

Der vil naturligvis være en stor popcornmaskine til lejligheden – foruden vores store bar, hvor du kan købe kaffe, øl, snacks, mv. Der er lounge og spiseområde hvor du har frihed til at nyde din mad/øl alene eller i fællesskab med andre besøgende.

Bar og kiosk er åben fra kl 16.30-22 – her er det er muligt at købe popcorn, slik og sodavand til filmen samt aftensmad og forfriskninger. I Vestsalen indretter vi et hyggeligt område, hvor du kan nyde aftensmaden eller en kop kaffe under hele eventet – når du ikke ser film.

Minifilmfestivalen HORSENS:DOX er en del af DOX:DANMARK, som arrangeres i samarbejde med den internationalt anerkendte filmfestival CPH:DOX. Det er første gang, at Horsens er repræsenteret i dette nationale projekt, og vi er stolte af at HORSENS:DOX bliver på vores kulturelle fyrtårn FÆNGSLET.

Andre begivenheder

Få mere ud af dit besøg