Optog med riddere og flag foran FÆNGSLET til Middelalderfestival

Horsens Middelalderfestival

30. - 31. aug.

Gratis

FÆNGSLET

Kom med på en rejse 500 år tilbage i tiden og oplev gøglere, teater, musik, ridderturneringer, madboder, foredrag, handel og håndværk til Horsens Middelalderfestival - En af Europas største middelalderfestivaler.

Den 30. og 31. august 2024 tager Horsens Middelalderfestival sine gæster med på en eventyrlig rejse tilbage i tiden. De flotte omgivelser inden for og uden for murene ved FÆNGSLET, det forhenværende statsfængsel, danner rammen om et middelaldermarked med alt, hvad der hører til. Men selvom drilske gøglere og andet muntert godtfolk blander sig i selskabet, er festivalen ikke kun gøgl og underholdning. Horsens Middelalderfestival har hele tiden fokus på kvalitet og lægger stor vægt på, at den så autentisk som muligt skal afspejle alle sider af livet i middelalderen i perioden 1350-1536: kunst, håndværk, musik, markedsliv, daglig skik og brug. Til gengæld kan man ikke støve en god gammeldags kop kaffe op – det fandtes nemlig ikke i Danmark i 1350. Plastikkrus og ketchup til pølserne er ikke tilladt, og gæsterne må spise med ske og kniv eller fingrene, for gaflen var heller ikke opfundet i middelalderen.

En af de helt særlige ting ved Horsens Middelalderfestival er, at de besøgende får fornemmelsen af at tage en tur i en tidsmaskine og havne ned midt i den levende middelalder. I Horsens skal middelalderen opleves med alle sanser. Den skal ses, smages, lugtes og høres.

Læs mere på middelalderfestivalens hjemmeside.

Tilmeld dig Facebook-eventet her.

Gå ikke glip af Fængselsmuseet

Kombiner din tur til Horsens Middelalderfestival med en tur i Fængselsmuseet. Besøg Europas største fængselsmuseum og mærk den specielle stemning krybe helt ind under huden. Du møder fanger og vogtere, når de som skygger går forbi på gangene, og du kan se og høre dem på skærme, hvor de fortæller om alt fra familieforhold til problemer med narko.

Afslut turen med at gå gennem Lorentzens tunnel: en rekonstruktion af den 18 meter lange flugttunnel Carl August Lorentzen gravede under fængselsgården i 1949. Så gå ikke glip af muligheden for at besøge det prisvindende fængselsmuseum.

Andre begivenheder

FÅ MERE UD AF DIT BESØG