Smag på fængselshistorien i Fængselsmuseet i efterårsferien.

Smag på historien

14.-22. oktober

Gratis (når entréen er betalt)

Fængselsmuseet

Smag på historien

I efterårsferien kan du smage på historien i Fængselsmuseet. Fire udvalgte steder i museet kan i smage på den del af fængselshistorien, der passer til lige præcis det sted. 

Smagsstation 1: Gl. Celle
Fangernes mad var under 2. verdenskrig begrænset af rationeringer og blev suppleret med erstatningsprodukter.

Smagsstation 2: Rockerkøkkenet
Fangerne i Horsens Statsfængsel fik deres måltider leveret fra et centralkøkken i kælderen. Menuen blev planlagt en måned af gangen. 

Smagsstation 3: Betjentkontoret
Fængselsbetjentene havde madpakker med eller købte mad fra centralkøkkenet. Men skulle det være lidt hyggeligt, kunne man tage lidt lækkert med til kaffen. 

Smagsstation 4: Kælderen
Fangerne har spist rigtig meget brød, specielt i 1800-tallet. Måske har du hørt om 'vand og brød'? Det var ikke noget, fangerne spiste for deres fornøjelses skyld, men en straf der blev brugt helt op til 1965. 

Besøg Fængselsmuseet i efterårsferien og smag på fængselshistorien. 

FÅ MERE UD AF DIT BESØG